Om Caprese og robust matproduksjon

Caprese er sommermat i særklasse.  Enkelt, elegant og veldig godt. Slå til med en Caprese-salat med robuste ingredienser fra ærlige produsenter. 

Tomater fra Italia var tema i Aftenposten i 2014. De belyste uverdige forhold blant grønnsaksplukkerne og mafiaens dumping av giftig avfall i grønnsaksområder har blitt belyst. Forleden dag så kom en herlig artikkel* om Giacomo Zappia som driver et kooperativ for Libera Terra i Calabri. Giancomo produserer mafia-frie og økologisk frukt, vin og grønnsaker.  Arbeiderne har kontrakter og god lønn.

Italienerne elsker Libera Terra og betaler gladelig litt ekstra for god, ren og rettferdig mat.

Maschmanns Matmarked er stolte av sine italienske produsenter som hovedsakelig er små enheter som alle driver etter økologiske prinsipper og har full kontroll på det de produserer. De får en fair pris for sitt arbeid og takker med å levere unike kvalitetsprodukter.

Maschmanns har også sjekket sine tre utvalgte produsenter av bøffelmozzarella i Campania, også der er alt i sin skjønneste orden.

Så hvorfor ikke slå til med en god Caprese-salat i dag med råvarer fra unike italienske produsenter. Maschmanns har fantastisk bøffelmozzarella fra Guffanti, San Marzano-tomater fra San Nicola dei Miri på Sicilia, Olivenolje fra La Baita i Ligura og noen klyper med fersk basilikum gir deg en ærlig og robust smak av Italia.

* http://bit.ly/1tU26mm

guffanti_mozzarellasan_nicola_dei_miri