MatnyttigTomater og mozzarella fra Italia

TOMATER fra dødens triangel det sørlige italia har vært omtalt i media. Påstander om dumping av kjemisk avfall  som påvirker grønnsaksavlingene og fører til alvorlige helseskader måtte vi finne ut av. Gledelig er det å komme med meldingen om at våre tomater som pizzaioloene benytter  i vårt Pizzeria og som du også kan kjøpe i  Markedet er av unik kvalitet. Alle partier med tomater som kommer inn til LA VALLE fabrikken kontrolleres og kvalitetssikres! Godt å vite! 

Maschmanns utsøkte bøffelmozzarella er også produsert i det sørlige Italia. Vi har fått forsikringer fra Guffanti vår leverandør som får mozzarellaosten fra tre utvalgte gårder ligger langt unna  «dødens triangel» og  produseres under de beste forhold både for bøffelen og dyrkbar mark.  

Når det gjelder tomater  så er det spesielt verdiene for bly og cadium det har vært fokus på. Hvor mye av de stoffene er det i  tomatene vi spiser og hva er grenseverdiene.  Italienske og internasjonale myndigheter har satt verdiene for bly (lead) til 0,10 mg/kg netto vekt og Kadium til 0,05mg/ per kg netto vekt.

Rapporten under  fra La Valle viser at verdiene ligger langt innenfor

Skjermbilde 2014-05-21 kl. 06.48.00

LA VALLE TOMATER – Familebedriften Alfonso Sellitto Company har vært over 50 år i bransjen, råvarefokus, forskere er med på å utvikle bedriften og forbedre produktkvaliteteten. ISO sertifisering gjør at en nøytral tredjepart alltid kan se dem i kortene. La Valle samarbeider med universitetet i Salerno om utviklingsprogrammer for studenter.