Ukategorisert

Når den ferdigpakkede kokte skinken «Vår Fineste Skinke» fra Gilde til 399 kroner kiloen vinner skinketesten i Mat fra Norge, er vi ubesjedne nok til å be deg prøve Maschmanns beste kokte skinker. Våre hele kvalitetskinker som du får nyskåret i delikatessedisken er konkurransedyktig både på pris og kvalitet.

Tidsskriftet Mat fra Norge har testet kokt skinke. Bølgen og Moi stilte med tre matglade herrer som tok for seg de 19 skinkene som de hadde funnet i dagligvarehandelen.  Vinneren ble forøvrig Gilde med «Vår fineste skinke». Panelets sammenfallende kommentar etter å ha luktet og smakt seg igjennom alle skinkene var smaken av «lettsaltet ikke noe».

Maschmanns skinker er naturlig nok ikke med i testen siden kun fører hele skinker som vi skjærer til kunden. Vi fører hel Stavanger- og Pragerskinke med produksjonssted  A. Idsøe og Stavanger. Vi har også kortreist røkt skinke fra Metervare i Oslo.

Stavangerskinke

… er laget på rent svinelår, saltet og røykt. Som gammel tradisjon har denne skinken rett til å bruke Stavanger kommunes byvåpen som stempel. (270 kr pr kg)

Pragerskinke

… er en tradisjonsrik skinke med en historie som går 150 år  tilbake som naturlig nok begynte i Praha. I dag er det i den italienske byen Trieste som er kjent for Pragersknike. Tradisjonelt ble fersk skinke modnet i 40 dager i saltlake og krydder for den fikk en runde med røyk for kunden fikk den servert. (320 kr pr kg)

Røkt Skinke fra Metervare

… produseres fagmessig på Ljabru i Oslo av de beste råvarene og smakssetterne. Det blir det god skinke av. ( 320 kr per kg)