Ukategorisert

 

NORSKE OSTER MED SPESIALITETSMERKE

19. mars fikk Himmelspannet ysteri spesialitetsmerke for ostene Solglad og Raudberg. Anerkjennelsen skjedde på Vulkan i Oslo og det vanket godord fra både Matminister Silvi Listhaug og Matmerks leder Nina Sunqvist. De fremmøtte fikk også smake på et utvalg gode oster og Halvor Heuch som stod for drikke forslag slo til med et utvalg av øl. Det var spennende smakskombinasjoner, og spesielt de øltypene som hadde god alkoholstyrke og en del sødme passet bra til mange av ostene.

beer

 

Produsenter tilstede var bl. a.: Valdres Ost, Voll Ysteri, Tingvollost,  Tine, Voll Ysteri, Gålåvolden Gård, Gangstad Gårdsysteri, Grøndalen Gård, Eiker Gårdsysteri og prisvinner Himmelspannet Gårdsysteri fra Hemsedal.

Kriterier for å bli vurdert som spesialitet er ifølge Matmerk: Spesialitet-merket er et informasjonsmerke for norskprodusert mat og drikke, basert på de beste lokale råvarene, særegne lokale oppskrifter og laget av stolte fagfolk.  Et fagultvalg  vurderer om et produkt er en «Spesialitetsbenevnelse» verdig.