OppskrifterSaltimbocca Romana Maschmanns

Saltimbocca Romana

Saltimbocca Romana er ifølge forfatteren av den klassiske kokeboken Sølvskjeen den eneste italienske matretten som er offisielt godkjent! Det skjedde i Venezia i 1962. Saltimbocca betyr hopp i munnen og består av mørt kalvekjøtt, spekeskinke og salvie som stekes og surres i hvitvin. Saltimbocca Romana er en versjon med kalvekjøtt og fra Roma og regionen Lazio.

RELATERT INFO:

Carne Crudo | Saltimbocca på Wikipedia

 

 

OPPSKRIFT

DETTE TRENGER DU TIL 4:

 

100 gram prosciutto eller annen spekeskinke

4 tynne skiver med mørt kalvekjøtt
(fra mørbrad eller rygg)

8 salvieblader

1 dl tørr hvitvin

50 gram smør

salt

cocktailpinner

SLIK GJØR DU:

Legg en halv skive spekeskinke oppå det skivede kalvekjøttet

Topp med salvieblad

Rull alt sammen og fest med en cocktailpinne

Varm smør og olje i en panne og stek kalvekjøttet
på begge sider på god varme til det er gyldent og lysebrunt

Krydre med salt, hell over vin og la alt surre til vinen er fordampet

Fjern cocktailpinnen og server saltimbocca umiddelbart