OppskrifterUkategorisert

Vi utfordret Maschmanns kjøkken: Kom med noe lettlaget og god mat du kan servere hjemme. Hel ovnsbakt piggvar kom det kjapt fra Julian Selven. Hele retten lager du på en drøy halvtime. Server med grønnkål, poteter og smørsaus.

DETTE TRENGER DU:

  • 1 hel piggvar, klipp av finner ( Beregn ca. 1/2 kilo per person)
  • 1 gulrot i biter
  • 1 fennikel i biter
  • 1 løk i biter
  • 1 hvitløk hakket
  • Poteter 5 mandel til hver
  • Grønnkål en neve til hver
  • 2 sitroner i båter, grillet
  • Salt og pepper
  • karse

 

SLIK GJØR DU:

  • Klipp av finner  på piggvaren, legg den i en bakk med vann, fiskekraft, hvitvin,
    gulrot, fennikel, løk, hvitløk og dekk med folie
  • Bak piggvaren i ovn  på 160 grader varmluft i 15 – 20 minutter.
    Ta ut fisken når kjernetemperatur holder 50º C .
    (Temperaturen stiger ytterligere noen grader selv etter at du har tatt fisken
    ut av ovnen. For ferdig hvilt fisk så er anbefalt temperatur 55 grader)
  • Kok potetene, slå ut vannet av kjelen
  •  Ha potetene tilbake i kjelen samme med smør i kjelen sammen med
    sjalottløk i ringer og persille
  • Grønnkål surres kjapt i en panne med lokk sammen med smør og vann
    (ca. 30 sekunder)
  • Sausen lages man underveis, sørg for å ha kaldt usaltet smør i terninger
    i kjøleskapet. Halvveis i stekingen av piggvaren tar du litt av kraften i
    kjelen og koker inn, reduserer. Visp så inn det kalde smøret til du får en
    deilig tykk smørsaus.

 

Piggvar

 

Fjern skinnet på piggvaren, dryss over karse, smørsaus og server. Når den ene siden er spist så snur du fisken og gjør det samme på andre siden. Fjern skinnet og spis deg «inn til beinet».

 

Piggvar

Server sammen med poteter, grønnkål og grillede sitroner.

Maschmanns kjøkken

 

Julian Selvens ( i mdten) kolleger Andreas  tv.,  Hector og Daniel (delvis skjult) på kjøkkenet var tydelig fornøyd med resultatet. Maschmanns kunder fikk også ta del i denne eksklusive, enkle og smaksrike retten.

 

Smørsaus

Julian lager smørsaus. Kaldt smør piskes inn i redusert fiskekraft.

(Maschmanns Brasserie, oktober 2013)

Følg Maschmanns-bloggen hvor vi deler gode råd, oppskrifter og fortellinger om mat.