Oppskrifter

 

Få Maschmanns sin oppskrift på sjokolademousse med blodappelsin!

DETTE TRENGER DU:

MOUSSE:

  • 2,5 dl melk
  • 160 gram sukker
  • 160 gram eggeplomme
  • 500 gram Valrhona melkesjokolade
  • 1 liter fløte fra Røros
  • 8 gram gelatin

BLODAPPELSIN GELATIN:

  • 500 gram puré av blodappelsin
  • 85 gram sukker
  • 12 gram gelatine

 

SLIK GJØR DU:

  • Lag blodappelsin gelatinen først og sett den på frys
  • Skrell appesin, fjern det hvite og evt. steiner slik at du kan har appelinkjøttet igjen
  • Tilsett sukker  og oppbløtt gelatin
  • Varm opp til 90 grader  og kjør blandingen til en pure med blender
  • ha i former, f.eks pyamideform
  • Pass på at denne appesinformen skal passe inn i en større mousseform (se under)

SJOKOLADEMOUSSE:

  • Varm mel og sukker opp til 100 grader
  • Når blandinger er 85 grader visper du inn resten
    Eggeplommen, den smeltetede sjokoladen og fløten.
  • Pisk til blandinger er halvstiv
  • Ha halvfull i pyramideformer
  • Dytt den frosne appelsinpyramiden inn i formen
  • Fyll over med mer mousse
  • Kjøl ned for å oppnå fast konsistens