Oppskrifter

GRØNNSAKSSUPPE MED HVIT FISK

Med et blomkålhode, en liten sellerirot, litt sjalottløk, et fedd hvitløk og fløtemelk er du nesten i mål på en herlig suppe. Legger du til en stykke hvit fisk så har du et stykke hverdagsluksus.

RELATERT INFO: Verdens enkleste tomatsuppe | klassisk fransk løksuppe

DETTE TRENGER DU:
(til to voksne og et barn)

  • 2 ss Smør fra Røros
  • 1 blomkålhode i biter
  • 1 liten sellerirot i biter
  • 3 dl Fløte fra Røros
  • 7 dl Melk fra Røros
  • 1 sjalottløk
  • 1 lite fedd hvitløk
  • salt og pepper

SLIK GJØR DU:

  • Surr sjalottløk og hvitløk lett i pannen med smøret
  • Ha i de kuttede grønnsakene
  • Ha i fløten og melken
  • Kok opp under omrøring
  • Kok til alt er al dente
  • Servér

(Om du synes suppen er for tykk juster med litt mer melk)

DET LILLE EKSTRA:

  • En pannestekt eller grillet stykke hvit fisk er alltid godt til (Fisken på bildet er Lysing)
  • Spørstekt bacon fra Idsøe
  • Ferskt nybakt brød fra Maschmanns Bakeri