Tomatillo er en gammel kulturvekst fra Mellom-Amerika. Den er ca 3 – 4 cm i diameter og ser ut som en liten grønn tomat som ligger i et hylster av blader som en physalis. Navnet er spansk og betyr «liten tomat». Tomatillo høstes alltid grønne og umodne, bladhylstret rundt frukten er blekgrønt, nesten hvitt. Smaken er syrlig og aromatisk.

TOMATILLLO RELISH

 

DETTE TRENGER DU:

1/2 kg kg  tomatillos, skrelles, vaskes, kuttes

1/2 kg  plommetomater, skolde, fjerne kjernehus, kuttes

1/2 løk,  hakket

1,5 dl  olivenolje

1 dl hvitvinseddik

1 bunt koriander, bare bladene, hakkes

1 dl  sukker

6 fedd hvitløk, hakket

1 Jalapeno chili, fjern frø og hakk i biter

1 rød paprika, fjern frø og hakk i biter

2 ts salt

1 ts nykvernet sort pepper

 

SLIK GJØR DU:

Bland alle ingrediensene i en gryte og la alt småkoke 45 minutter

Avkjøl til romtemperatur.

Tomatillo Relish kan lagres i kjøleskapet i opptil en uke.