sjokoladekake

Tre gode venner: Sjokoladekake, vaniljeis og jordbær, gode hver for seg men best sammen.

RELATERTE SAKER:
Slik tar du vare jordbærene  –  Jordbær og bringebærdessert – Slik lager du pasjonsfruktmousse

DETTE TRENGER DU TIL 4: 

  • 150 g  70% mørk  sjokolade av god kvalitet, gjerne fra Nicolas Vahé eller Valrhona
  • 150 g smør, gjerne økologisk fra Røros
  • 150 g sukker
  • 5 ferske egg, gjerne økologiske fra Korsvold Gård
  • 85 g mel, gjerne økologisk fra Holli Mølle

 

SLIK GJØR DU:

  • Smelt sjokolade, smør og sukker sammen i et vanbad
  • Tilsett egg og mel, og rør det hele forsiktig sammen
  • Fyll små bakeformer halvt opp med sjokolademassen
  • Bak kakene i forvarmet ovn på 180 grader i 10-12 minutter
  • Server med norske jordbær og vaniljeis

 

(oppskrift og bilde er hentet fra hjemmesiden til Nicolas Vahé)