pablito.del.monte

Lechón eller Cochinillo – kjært barn har mange navn. Grillet pattegris er en typisk spansk spesialitet som passer til mange anledninger og er typisk festmat i Spania.

Spansk pattegrisspesialist Pablito del Monte kommer på besøk i Oslo på onsdag 19. juni. Da finner du Ramón Cambra, Javier Cambra og José Manuel Giral med utvalgte pattegris hos Maschmanns, der de griller de lekreste premium pattegrisene til glede av besøkende. Våre spanske gjester skal også lære bort sine beste triks og vise hvordan man best kan tilberede dette herlige produktet.

Pattegrisene kommer fra Nord-Spania, Pirineos de Aragon. Området er kjent for frodig vegetasjon og skog, noe som både griser og grisunger utnytter fritt. Mødrene og grisunger holdes sammen de første 21 dagene, og i løpet av denne tiden drikker grisunger kun melk – noe som resulterer til mørt kjøtt med elegant smak som er så typisk for pattegris.

Dette er spansk gris som er på 5-6 kg. Om man deler den i to og legger den anføttes så går den flott inn i en vanlig stekovn.

OPPSKRIFT PÅ PATTEGRIS – PABLITO DEL MONTE

  • Forvarm ovnen til 200 C
  • Ta pattegrisen ut av forpakningen
  • Bland sammen olivenolje (3 dl), salt (50 gram) og hvitløk (20 gram) med mikser
  • Blandingen smøres utenpå og inni pattegrisen
  • Legg pattegrisen i en form, med skinnsiden opp. Hell 1-2 glass vann og 1 glass vin i bunnen av formen
  • Sett brettet i midten av ovnen. Lukk ovnen og la pattegrisen steke i en og en halv time
  • Åpne ovnen og hell ett glass vann i bunnen av formen. Lukk ovnen og vent en og en halv time
  • Når du kan se at skinnet er sprøtt er pattegrisen ferdig. Skru av ovnen, ta ut den stekte pattegrisen
  • NYT ET SMAKELIG MÅLTID!

 

pattegris

 

Slik steker vi pattegrisen på Maschmanns: Fjerne hode pg bakbein og steker i langpanne i ovn. Vi avslutter med 5- 10 minutter i BBQ Joe for lett røksmak. Pattegris er på lunsj i dag til kr 195,-

Slik deler du opp pattegrisen før du legger den i stekeovnen. Har du ikke en kjøttsag så går det flott med en rengjort snekkersag også. Sag ikke helt igjennom da det vil bidra til at kjøttsaften renner ut ved steking og gjøre kjøttet tørt. Deler du etteranvisningen under får du 10 herlige kjøttstykker.

dele.pattegris