munkebyost

 

Munkebyosten er en smaksrik kittmodnet ost som er holdbar i en måned i kjøleskap. Husk å ta ut osten et par timer før den serveres. Det lukter «ost» av Munkebyosten en lukt som avtar etter lufting. Mange ostekjennere mener at dette er den beste osten som er produsert i Norge.

Serveringstips!

Kok noen godt modne, delte, skrelte og smaksrike epler i vann og honning til de er møre. Server med ristede pistasj- og hasselnøtter og grovt nybakt brød fra Maschmanns Bakeri.

Cisteiensermunkene bror Cyril og bror Joël har laget ost i mer enn 50 år til sammen. Denne kunnskapen hadde de med seg til Levanger og Munkeby. Sammen med to andre brødre ankom de Munkeby nær Levanger i sin lille franske bil. Klosterliv med bønn og hardt arbeid ble hverdagen. Melk fra gårdene i nærheten og munkenes kompetanse bidro til Munkebyosten’s tilblivelse. Noen mener sågar at dette er Norges beste ost.

Les mer om munkebyosten på deres hjemmesider