HVALBIFF
Fra mai til langt ut i august får du perfekt «biff» i sjømatdisken hos Maschmanns.
Da er det nemlig sesong for hvalkjøtt. Kjøp et flott mørt stykke og skjær
det i 1,5 cm tykke skiver og stek kjøttet i halvannet minutt på hver side i
en varm grillpanne så har du det; verdens beste «sjømat»-biff
Mange er skeptiske til hvalkjøtt. Det er ofte relatert til barndommens
tilberedningsmetoder. Hvalkjøttet skulle kokes og stekes i lang tid.
Resultatet ble kompakt kjøttklump med en tydelig smak av tran.
Den store gastronomiske opplevelsen uteble.
Verden har heldigvis gått fremover. Steker du hvalkjøttet som en biff
og lar den være medium minus så blir det som regel perfekt.
Kjøttet skal ha en rosa / rød kjerne.
DETTE TRENGER DU:
Beregn ca 200 gram per person
litt nøytral stekeolje
salt og pepper
SLIK GJØR DU:
Skjær 1 -1,5 cm tykk skiver med hvalkjøtt
La det hvile i en halv time på kjøkkenbenken om du har tatt kjøttet ut av kjøleskapet.
Gjør klar varm grill- eller stekepanne
bruk god varme
Salt og pepre kjøttet
Stek i 1 og halvt minutt på hver side.
La biffen hvile like lenge som den har stekt før du serverer
TILBEHØR:
Stekte løkringer og en klassisk hollandaise
passer perfekt til dette «biff» -måltidet!