Vårlig kyllinggryte

KYLLINGGRYTE

Lag en spennende og vårlig gryte med sesongens grønnsaker.
I oppskriften under så får du en variant med kyllinglår og pesto.

(4 porsjoner)

DETTE TRENGER DU:

1 ss olivenolje

1 løk, hakket

500 gram kyllinglår uten skinn og bein

300 gram små nypoteter

350 gram brokkoli, kuttet i buketter

350 gram av vårens grønne grønnsaker
(Spinat, sommerkål, spisskål, asparges, bruk det du liker)

140 gram grønne erter, petit pois

1 bunt med vårløk, kuttet i skiver

450 ml grønnsaksbuljong (ikke for salt)

nykvernet sort pepper

Pesto

 

SLIK GJØR DU:

Varm oljen i gryten

Ha i løk og la den surre til den er myk
( 4- 5 minutter)

Legg i kyllinglårene og brun de til de får en fin farge

Småpoteter og buljong har i sammen med nykvernet sort pepper

Kok opp, ha på lokk og la alt surre i 30 minutter til potetene er kokt

Ha i brokkoli, spisskål, erter og vårløk

Rør godt, kok opp og la det surre i 5 minutter med lokket på

Rør inn pesto og server

(kilde:bbcfood)