KYLLINGGRYTE
Lag en spennende og vårlig gryte med sesongens grønnsaker.
I oppskriften under så får du en variant med kyllinglår og pesto.
(4 porsjoner)
DETTE TRENGER DU:
1 ss olivenolje
1 løk, hakket
500 gram kyllinglår uten skinn og bein
300 gram små nypoteter
350 gram brokkoli, kuttet i buketter
350 gram av vårens grønne grønnsaker
(Spinat, sommerkål, spisskål, asparges, bruk det du liker)
140 gram grønne erter, petit pois
1 bunt med vårløk, kuttet i skiver
450 ml grønnsaksbuljong (ikke for salt)
nykvernet sort pepper
Pesto
SLIK GJØR DU:
Varm oljen i gryten
Ha i løk og la den surre til den er myk
( 4- 5 minutter)
Legg i kyllinglårene og brun de til de får en fin farge
Småpoteter og buljong har i sammen med nykvernet sort pepper
Kok opp, ha på lokk og la alt surre i 30 minutter til potetene er kokt
Ha i brokkoli, spisskål, erter og vårløk
Rør godt, kok opp og la det surre i 5 minutter med lokket på
Rør inn pesto og server
(kilde:bbcfood)