OppskrifterOvnsbakt risotto

OVNSBAKT RISOTTO

Klassisk risotto er vanligvis intensiv røring i 18 minutter.
Denne ovnsbakte varianten er mindre arbeidskrevende og
 gir deg også en risotto med en nydelig og kremet konsistens.

DETTE TRENGER DU TIL 4:

1 løk , hakket

25 gram smør

300 gram  risottoris

et halvt glass hvitvin (valgfritt)

7 dl varm kyllingkraft

50 gram nyrevet parmesan

SLIK GJØR DU:

Varm ovnen til 200C

Stek løken i en panne med smør
og la det surre med i 3-4 minutter
til løken er myk og gylden

Hell i risen og bland godt
til all risen er dekket med med smøret

Hell over vinen (hvis du bruker)
og surr videre i 2 minutter til alt er absorbert

Tilsett varm buljong, så gi alt en raskt omrøring

Dekk med et tettsittende lokk og sett inn i ovnen

Bak i 18 minutter til al dente dvs. risen har en passe god tyggemotstand.

Rør inn parmesanost  men behold litt til topping ved servering

TIPS!

Dette er en klassisk hvit risotto
Smaksett med det du vil!

For eksempel:
Erter og asparges, bacon og tomater,
eller steinsopp og trøffel.

20x20