burger

Kontroll på temperaturen når man griller er viktig for et godt resultat. Kjernetemperaturen på de ferdig stekte varene er også viktig å følge med på. Maschmanns har laget en oversikt over en gjennomsnittlig kjernetemeperatur ved ferdig vare på de mest vanlige varene du velger å grille. Et godt steketermometer er kjekt å ha. Du får bedre kontroll og slipper å ende opp med tørr og kjedelig mat.

RELATERT INFORMAJON: Grillkrydder og grillsauser – FoodTalk: Alexander Coetzee 

Kjernetemperatur på en del vanlige råvarer du velger å grille.

Temperaturene over er omtrentlige, oksekjøtt har for eksemepel også en rå (52°C) og medium stekt som verdi på 60 °C.  Likledes har svinekjøtt en medium temperatur på 63°C. For et nøyaktig stekersultat så er det verdt å legge merke til at temperturen ofte stiger ytterligere noen grader etter at du har tatt kjøttet ut  av ovnen. Det gjelder sepesielt større kjøttstykker.

Maschmanns Express sine beste grilltips er:

  1. Hold grillen og risten ren.
  2. La kjøttet få tid til å steke, ikke vend det for ofte
  3. Bruk gjerne steketermometer for å kontrollere kjernetemperaturen