Maschmanns Gullkjøtt

GULLKJØTT FRA MASCHMANNS

Vellagret og kryddermørnet okse- og kukammer fra allerede velhengt storfekjøtt har vi valgt å kalle for Maschmanns Gullkjøtt etter inspirasjon fra en flott slakterbutikk i Salühallen i Stockholm, *Willy Ohlsons Eftr.

Maschmanns velger ut okse- og kukammer med god fettfylde og marmorering. Kjøttet mørnes i flere uker i vårt kjølerom. Etter modning forsegles de aller beste kammene. Kjøttet dyppes i krydret oksefett inntil 3 ganger før kammene henges til ytterligere modning i  4 uker.

Gullkjøtt fra Maschmanns: Slik forsegler vi gullkjøttet.

Avdelingsleder for Markedet, Egil Nordeide forsegler gullkjøttet med 3 lag krydret oksefett.

Slik steker du oksekammen perfekt

Maschmanns kjøttavdeling anbefaler å brune den romtempererte oksekammen i panne for så å steke den videre i forvarmet ovn 125 grader i ca 2 timer til kjernetemperatur er 55 grader. La kammen hvile i 20 minutter før servering.

*Willy Ohlsons Eftr. har skapt sin merkevare med gullkjøttet. De henger kjøttet i 4 uker, så sorteres de mest marmorerte kjøttet ut som så dyppes i oksefett.  Kjøttet henges til modning  i ytterligere 4 uker.  Les om og se video om gullkjøttet fra fra Salühallen i Stochholm