Skjermbilde 2013-03-13 kl. 15.42.58

DETTE TRENGER DU:

  • 100 g hasselnøttpraliner*
  • 100 g eplepuré
  • 7 g maizena, kokes opp og avkjøles
  • 300 g eggehvite og 125 g sukker, vispes stivt
  • 50 g Valrhona Caraibe
  • 50 g Jivara Lactée*
  • 50 g praliner
  • 15 g usaltet smør
  • 100 g fløte, varmes opp og avkjøles

 

SLIK GJØR DU:

  • Smør formene med smør og sukker
  • Monter eggehvitene inn i grunnmassen
  •  Bruk en sprøytepose til å fylle inn massen med sjokoladepraliner i midten av sufleen.

Bakes nede i ovnen på 170 °C i 8-10 minutter.

Serveres med en gang.

*Praliner – av fr., oppkalt etter marskalk du Plessis-Praslin, død 1675, hvis kokk oppfant konfekten. sjokoladekonfekt med forskjellig fyllmasse
*Valrhonasjokolade med 40% sjokoladeinnhold

(Oppskriften er hentet fra siste nummer av Appetitt som hadde en stor reportasje fra Maschmanns)

Appetitt