Summerbird sjokolade

 

Summerbirdfabrikken ligger i Mandelalléen på Fyn og som veinavnet forteller dreier dette seg om nettopp mandler. Og legger vi til råsukker og cru sjokolade fra Valrhona, får vi en fabrikk som produserer verdens beste sjokolade. 

 

Maschmanns avlagte Summerbird i Assens et besøk i begynnelsen av mars 2013.  Det ble mye marsipanegg, sjokolade og flødeboller; både høre om og smake på. Morten Larsen som er er partner og deleier i Summerbird sammen med Michael Grønnlykke guidet oss entuiastisk  gjennom produksjonen før vi satte oss ned for produktsmaking.  Det som var det mest overraskende var å spise mandlene fra Valencia i Spania. Sprø, crispy og smaksrike, helt annerledes enn de litt seige mandlene vi vi kjenner til fra California.

Marsipanen fra Summerbird produseres i på marsipanfabrikken i  Odense. Summerbird leier regelmessig en rengjort produksjonslinje og lager sin egen marsipan med opp mot 70% andel spanske mandler i tillegg til melis.

Summerbird eventyret startet i 1988 da foreldrene til Michael, Lene og Sven Grønlykke ville lage skikkelige amerikanske cookies av god kvalitet. Et prosjekt som strandet på kvalitet. De mente at råvarene var for dårlige og måtte starte med å finne dem først. Den særdeles matglade famlien Grønlykke som står bak flere anerkjente høykvalitets matprosjekter i Danmark skred  målbevisst og ivrig til verket.

Det ble forsket, designet, bygget, smakt til det vi kjenner Summerbird som i dag. Smakfullt, rent og elegant. Unn deg en sommerfugl neste gang du er i butikken du også. Navner Summerbird kommer fra fabrikkens første produksjon som var en sommerfugl kun bestående av marsipan og mørk sjokolade. God marsipan laget av mandler fra Valencia overtrukket med mørk caraque sjokolade som Summerbird har utviklet sammen med Valrhona.  Det er det hele.