asparges.hollandaise

ASPARGES MED HOLLANDAISE

Asparges er grønnsakenes konge.  Smakfull elegant i all sin enkelhet.
Himmelsk sammen med en god og hjemmelaget hollandaise.
Mye er sagt om aspargesen:- «Asparges skal kokes til konsistensen
er såpass fast at kvinnen rødmer, men ikke så myk at mannen
blir skamfull!» 

Varmebehandling av asparges. Det vanligste er å koke i vann til tyggemotstand i konsistensen,
noen bruker egen kjele for asparges og koker i bunt.  En tredje metode er å koke i smør og olje
slik at smakene i større grad blir i aspargesen og ikke kokevannet.

Stjernekokk Geir Skeie viser deg hvordan skrelle
og koke grønn asparges. SE VIDEO

 

SLIK LAGER DU HOLLANDAISE

DETTE TRENGER DU:

3 eggeplommer

180 gram smeltet klaret smør

sitronsaft

vann

salt og pepper

SLIK GJØR DU:

Sausen tilberedes over vannbad. Du trenger en litt vid kjele
med kokende vann, og en bolle/skål til å vispe i.

          I bollen har du 1 teskje klaret smør, de 3 eggeplommene,
1 spiseskje sitronsaft og en spiseskje vann

 

          Visp hele tiden og veksle mellom å holde bollen over vannbadet og
utenfor mens sausen varmes opp til ca. 40-50 grader(må ikke stivne eller trevles)

 

          Bland i det smeltede smøret litt etter litt mens du rører,
men ikke ta med det hvite bunnfallet
          Smak til med salt, pepper og evt. litt mer sitronsaft
          Skulle sausen skille seg har du i en spiseskje kaldt vann og visper godt
          Kvern tilslutt litt pepper over

(kilde: matartikler.com)