Cotechino er en italiensk kokepølse som har tradisjoner helt tilbake til begynnelsen av 1500 tallet. Opprinnelig ble denne smaksrike pølsen produsert i, og rundt Modena. I dag er den et must for mange italienere når nyttårsmenyen skal på bordet. Som hovedrett på nyttårsaften serves Cotechinoen varm med linser som et sentralt tilbehør.
Cotechino er utvalgt av Riccardo Franchi og kommer fra en liten fabrikk på utsiden av Modena. Finmalt svinekjøtt og spekk krydres og blandes med biter av svor. Dette kokes sakte, over lang tid til svoren har sluppet gelantin og kan fjernes. Den smaksrike fløyelsmyke farsen fylles i tarm og avkjøles. Deretter emballeres den i en kokepose som også benyttes når pølsen skal varmes før servering. Etter å ha fått trekke en halvtimes tid avkjøles den i ca 10 minutter før posen klippes opp og pølsen skjæres i passe tykke skiver. Server med linser, polenta eller grov potetstappe. (kilde: matcompaniet)
UNDER OPPSKRIFT PÅ COTECHINO MED LINSER