Spaghetti alle Vongole

SPAGHETTI ALLE VONGOLE

Spaghetti alle vongole er en italiensk klassiker, særlig populær i Liguria.
På blomster-rivieraen serveres gjerne retten «in bianco». Lenger sør i Italia,
får du også retten servert med tomat, «in rosso».  Her får du den hvite versjonen.


RELATERT: BLÅSKJELL MED TOMAT OG TRØFFEL

 

DETTE TRENGER DU TIL 4:

500 g spaghetti
1 kg hjerteskjell
1,5 dl tørr hvitvin
1 dl olivenolje,ekstra virgin
1 skrelt hvitløksfedd
1-2 tørkede chili
1 bunt persille
salt og pepper

 

SLIK GJØR DU:

Skyll skjellene og vask de godt, fjern evt. sand og skadde skjell

Kok pasta på napolitansk vis. Du trenger 1 liter vann per 100 gram pasta samt 10 gram salt per liter vann.
Ha pastaen ned i det fosskokende vannet og la det koke

Rør om av og til. 3 minutter før anvist koketid så begynner du å smake på pastaen.
Når pastaen er myk utenpå og har en fast kjerne er den ferdig

Varm opp olivenoljen og hvitløken og chilien i en høy stekepanne eller vid kjele.
tilsett hvitvinen og skjellene i den vide kjelen

Legg på lokk og varm skjellene til de åpner seg, ca 5 minutter.
Kast skjelle som ikke har åpnet seg. Fjern hvitløk og chili

Hakk persille
Ta skjellmaten ut av halvparten av skjellene, velg de minste

La pastaen renne av i et dørslag.

Tilsett pastaen i kjelen med skjell og olivenoljen

Rør inn persillen

Smak til med salt og pepper
Bland alt godt sammen (minst i 1 minutt)
slik at all pastaen blir dekket med sausen.