Brioche er et brød punktum. Skjønt historien vil ha det til å være en kake. Mange har hørt om Marie Antoinette ved det franske hoff kjent for utsagnet: – har de ikke brød, la dem spise kake.  Qu’ils mangent de la brioche er merkelig nok blitt oversatt til har de ikke brød, la dem spise kake – når det egentlig dreier seg om et brød. Maschmanns franske baker Nicolas deler gjerne oppskriften på Brioche-brød. (I dag 8/3-2018 driver Nicolas La Boulangerie i Drammen, ta turen innom om du er fysen på noe godt fransk bakverk.) RELATERT INFORMASJON: Wikipedia om: Brioche – «La dem spise kake»   DETTE TRENGER DU:

 • 1 kg hvetemel
 • 500 gram egg
 • 400 gram mykt smør i terninger
 • 150 gram sukker
 • 20 gram salt
 • 30 gram gjær
 • 50 gram melk

SLIK GJØR DU:

 • Bland hvetemel, egg, sukker, melk, salt og gjær
 • Vend inn biter av smøret
 • Elt til en fast deig
 • La alt hvile på et lunt sted i 90 minutter
 • Slå opp deigen i passende emner (snøballstørrelse)
 • Hev til dobbel størrelse
 • Pensle med egg
 • Sett inn forvarmet ovn på midterste rille
 • 180 grader i 15 minutter
 • Avkjøl på rist