
BRENNSNUT
Ha noen gode norske rotgrønnsakene oppi gryta og supplér med røkt skinke og pølsebiter. Da er du i mål med brennsnut, en smakfull suppe fra Sunnmøre. Den skal serveres så varm at du kan brenne deg på snuten.
RELATERT INFORMASJON:
Les mer om brennsnut på Wikipedia
Brennsnut er enkel å lage noen spesifikk oppskrift trenger du ikke. Du bruker de rotgrønnsakene du liker og supplerer med kjøttpølse evt. litt røkt skinke. Byggryn og erter er også vanlig å bruke i brennsnut.
DETTE TRENGER DU:
- 4 never byggryn
- 4 røkte kjøttpølser*
- 4 poteter
- 2 purre
- 4 gulrøtter
- 1 kålrot
- 2 neper
- salt
- pepper
- krydder*
SLIK GJØR DU:
(*i stedet for pølser kan du bruke, utvannet fenalår, pinnekjøtt eller spekeskinke.
På Vestlandet var det naturlig å utnytte restene etter jula. Brennsnut er skikkelig januar-mat.)
- Trekk pølsene i vann, ta de ut og legg til side
- Bruk vannet som kraft videre
- Ha i byggryn og kok de møre (Byggryn har en koketid på ca 1/2 time)
- I mellomtiden vasker og deler du rotgrønnsakene i terninger
- Ha grønnsakene opp i gryta og kok til de er ferdige
(dvs. er myke med litt tyggemotstand) - Smak til med salt, pepper og *suppekrydder
(*Timian, løpstikke og kjørvel er gode krydder til suppa)
Server rykende varm med godt flatbrød