17 TIPS TIL FESTDAGENE I MAI

Maschmanns deler råd og tips om festmåltidene i mai

Det å lage festmåltider i mai er gøy. Du har så mye godt å spille på av råvarer, farger og smaker. Maschmanns kokker hjelper deg gjerne med gode tips om hva du kan dekke bordet med.

RELATERT INFORMASJON: Porsjonsberegning | 17 ting du aldri skal gjøre når du lager mat

MASCHMANNS BAKERI ANBEFALER:

17. mai frokostpakke

17. MAI FROKOSTPAKKE

Alt du trenger til 17. mai frokosten!

Se video og bli inspirert. Du får: økologisk lyst surdeigsbrød, økologisk smørloff, Maschmanns skagenrøre, hjemmelaget laksepålegg, 4 skiver pastrami fra A. Idsøe, 6 skiver kaldrøkt laks,1 kurv med friske jordbær, 1 økologisk sitron, 1 pakke med Røros smør. Bestill på tlf. 22 55 33 44 eller bakeri@maschanns.no eller bruk leveringstjenesten AMOI.

Maschmanns Pavlova

PAVLOVA

Maschmanns Bakeri selger Pavlova-kit. Bestill fra Bakeriet eller få levert hjem  med Amoi. I pakken medfølger ferdig Pavlova, Maschmanns økologiske vaniljekrem, friske bær samt fløte som piskes før servering (instruksjoner medfølger). Kaken er ca 24 cm i diameter og bereget for ca 6-8 personer.

Sitrontartelette

SITRONTERTE

Sprø terteskjell fyllet med saftig sitronkrem toppet med luftig marengs. Her finner du en perfekt balanse mellom sødme og syrlighet. Selges stor, medium og stk. Bestill gjerne på forhånd. Send en melding til bakeri@maschmanns.no

Smørloff fra Maschmanns Bakeri

SMØRLOFF

Et lyst, økologisk brød laget av siktet hvetemel, smør fra Røros og gjær. Brødet egner seg best til sjømat, bra å riste, eller med søtt pålegg. Ikke surdeig.

MARKEDET ANBEFALER:

GODT & BLANDET

Ost, skinke, oliven, salte mandler og noe søtt. Perfekte aperitivos for sultne gjester.

Sikkaviar

SIKKAVIAR & BLINIS

Sikkaviar, Rømme fra Røros og blinis med nyklippet gressløk og rødløk.

oyster.champagne

ØSTERS & CHAMPAGNE

Upper class. Smak på havet og skyll ned med gode bobler.

Skagenrøre. croustader og dill

SKAGENRØRE

Skagen er en av bestselgerne i Markedet. Det kan serveres på enkleste vis i croustader med dill.

Røkelaks med asparges fra Hvasser

RØKELAKS & SMØRLOFF

Røkelaksen får Markedet fra Fredriks Røkeri. Nyt laksen med sesongens grønne asparges. Bestill gjerne røkelaksen på forhånd så har vi alt klart når du kommer. Send din bestilling til ferskvare@maschmanns.no

MASCHMANNS GRAVLAKS

Maschmanns lager sin egen gravlaks med hveteøl og dill. Bestill gjerne gravlaksen på forhånd så har vi alt klart når du kommer. Send din bestilling til ferskvare@maschmanns.no

Roastbiff og potetsalat

NYSTEKT ROASTBIFF

Bestill gjerne roastbiff på forhånd så har vi alt klart når du kommer. Send din bestilling til ferskvare@maschmanns.no

Fenalår fra Tind

FENALÅR FRA TIND

Bestill gjerne fenalår på forhånd så har vi alt klart når du kommer. Send din bestilling til ferskvare@maschmanns.no

Wagyu hamburger kit

WAGYU HAMBURGERKIT

Vi har satt sammen et ferdig hamburgerkit til 4 personer perfekt til 17. mai. I arbeidet med å sette sammen tilbehør som matcher det marmorerte Wagyu-kjøttet har vi sett til det japanske kjøkken. Våre kokker har landet ned på en kombinasjon som gir umami og frisk syre med sting fra Sansho-pepper. I pakken fpr du: 4 stk ferske nykvernete Wagyuburgere, 4 stk Hamburger Brød, 1 stk La-Yu chiliolje, 1 stk Chilimajones, 1 stk Wagyu burgerglaze med Yuzu Sansho. Tips: Ikke vær redd for å bruke høy varme når du steker en Waguyburger.

Grillet okse ytrefilet med asparges og parmesan

STORFEKJØTT FRA MASCHMANNS

Vi kjøper ofte skrotter av hele dyr, som mørnes i vårt modningsrom. Det er mye å velge mellom hos slakteren på Skøyen. Stikk innom så hjelper vi deg med kjøttet til 17. mai. På bildet ser du en okse ytrefilet med sesongens grønne asparges. Ypperlig mat til 17. mai. Ta gjerne med deg en boks hjemmelaget bernaisesaus fra Markedet.

Wagyu fra Maschmanns

WAGYU SERVERT PÅ JAPANSK VIS

Wagyu er kjøtt med mye marmorering og god smak. Grill gjerne kjøttet på japansk vis med grønnsaker og gode dipsauser.

Burrata

BURRATA & TOMATER

Smak på fløyelsmyk Burrata fra Italia servert med solmodne tomater. Burrata er bløtere i konsistensen sammenliget med Mozzarella. I tillegg til gode tomater kler også nyskåret italiensk spekeskinke denne eksklusive osten.

lyst.surdeigsbrød

LYST SURDEIGSBRØD

I fjor sommer tok våre Bakere i bruk den nye steinovnen. Det har gitt våre brød et skikkelig løft i smak og kvalitet. Det nye, lyse surdeigsbrødet ble en publikumsvinner og er nå vårt mest solgte brød. Brødet er laget av hvetemel, surdeig, vann og salt og med 80% hydrasjon. Brødet er ikke så lyst som vår smørloff og heller ikke så grovt som landbrødet. Det er noe midt i mellom og passer til de fleste måltider.