Maschmanns Matmarked, Karenslyst allé 51, SKØYEN, 0279 OSLO

Tarte Tatin

Norske epler har en unik smak, ofte er de søte og syrlige på en gang. Perfekte til å bruke i eplekake.

Tarte Tatin

S N U D D   E P L E K A K E

Norske epler modnes nå i september rundt om i landet. De solmodne,søte og syrlige
norske eplene passer perfekt i en eplekake. Klassikeren Tarte Tatin skal etter sigende
ha blitt til da kokken ved et uhell brente eplene og måtte finne på en alternativ løsning
som ble å legge deigen som et lokk oppå de karamelliserte eplene og bake alt kjapt i
ovnen. Gjestene likte den «mislykkede» eplekaken.
Det ble starten på Tarte Tatin
en opp ned og snudd eplekake.

RELATERT INFORMASJON

Dette er våre mest vanlige eplesorter (ekstern link)

DETTE TRENGER DU:

BUNNEN:

125 gram mykt smør

100 gram sukker

1 egg

150 gram hvetemel

1 ts salt

FYLLET:

3 epler

3 pærer

100 gram smør

200 gram sukker

SLIK GJØR DU:

 

BUNNEN: 

Bland sammen smør og sukker til en kremet masse. Visp inn egget og så melet
litt etter litt til du får en fast deig som en liten ball. Dekk med folie og
legg deigen inn i kjøleskap fryser. Dette gjør deigen mer letthåndterlig å kjevle ut.

FYLLET:

Skrell eplene, del de i 4 og fjern eplehuset.

Del pærene i 4 og fjern steinene.

Smelt smøret i en stekepanne og ha i sukkeret.

La det smelte og la det surre til det får en gyllenbrun farge.

Ha i eple- og pærebitene og vend de i sukker og smørblandingen.

La eplene og pærene få steke seg møre i 10-15 minutter.

Sett stekovnen på 210 grader.

Smør en kakeform og legg epler og pærer i bunn, gjerne i et mønster.

Kjevle ut deigen i en sirkel og stor nok til å dekke kakeformen.

Legg deigen på toppen av eplene og pærene.

Stek midt i ovnen 10-15 minutter.

Avkjøl kaken og velv den over på et fat.

Server den gjerne lun med krem eller iskrem.

Tarte Tatin er en klassisk fransk eplekake mad karamelliserte epler og smørdeig.

Print Friendly

Leave a Reply

*

captcha *