Maschmanns Matmarked, Karenslyst allé 51, SKØYEN, 0279 OSLO

Spaghetti alle vongole

650.vongole

 

SPAGHETTI ALLE VONGOLE

Spaghetti med hjerteskjell er en italiensk klassiker som kan serveres «in bianco» eller «rosso».
Den røde serveres ofte når tomatene er på sitt mest solmodne og smakfulle.
Her er den hvite versjonen.

 

DETTE TRENGER DU TIL 4:

500 g spaghetti
1 kg hjerteskjell
1,5 dl tørr hvitvin
1 dl olivenolje,ekstra virgin
1 skrelt hvitløksfedd
1-2 tørkede chili
1 bunt persille
salt og pepper

 

SLIK GJØR DU:

Skyll skjellene og vask de godt, fjern evt. sand og skadde skjell

Kok pasta på napolitansk vis. Du trenger 1 liter vann per 100 gram pasta samt 10 gram salt per liter vann.
Ha pastaen ned i det fosskokende vannet og la det koke

Rør om av og til. 3 minutter før anvist koketid så begynner du å smake på pastaen.
Når pastaen er myk utenpå og har en fast kjerne er den ferdig

Varm opp olivenoljen og hvitløken og chilien i en høy stekepanne eller vid kjele.
tilsett hvitvinen og skjellene i den vide kjelen

Legg på lokk og varm skjellene til de åpner seg, ca 5 minutter.
Kast skjelle som ikke har åpnet seg. Fjern hvitløk og chili

Hakk persille
Ta skjellmaten ut av halvparten av skjellene, velg de minste

La pastaen renne av i et dørslag.

Tilsett pastaen i kjelen med skjell og olivenoljen

Rør inn persillen

Smak til med salt og pepper
Bland alt godt sammen (minst i 1 minutt)
slik at all pastaen blir dekket med sausen.

Print Friendly
  1. Pingback: Maschmanns Matmarked » Wienerscnitzel

Leave a Reply

*

captcha *