Maschmanns Matmarked, Karenslyst allé 51, SKØYEN, 0279 OSLO

Slik lager du verdens beste ribbe

Slik lager du verdens beste ribbe! Svineribbe fra Maschmanns på Skøyen

VERDENS BESTE RIBBE

Verdens beste ribbe er en subjektiv vurdering, men vi lover at om du følger steg for steg oppskriften fra slik Lauri Norberg gjorde det på Maschmanns kjøkken i 2015, vil du få en ribbe du ikke har smakt maken til. Delikat og sprø svor og en himmelsk saftighet på ribbestykket.

 

RELATERT INFORMASJON:

Alt du trenger å vite om ribbe, videoer, tips, triks og linker. 

DETTE TRENGER DU:

en god tynnribbe 3-5 kg
(gjerne Fjellgris fra Valdres eller Duroc-gris)
saltlake 7% (70 gram per liter vann )
frityrolje
tid til overs
grovmalt pepper

Med saltlaking får utvikle seg over tid,
som gir en jevn saltsmak samt at strukturen
i kjøttet blir påvirket og utvikler
en betydelig saftigere smak

SLIK GJØR DU:


Legg ribba i 7 % kald og oppløst saltlake i 12 timer,
Stek ribba i ovn i 12 timer på 70 grader
Fjern svoren, skrap av fettet og la  svoren få ytterligere 12 timer
i ovnen på 80ºC
Fjern bein og lymfeknuter på ribba, aller enklest å få til når den fremdeles er varm
Pepre ribba og oppbevar den kjølig til du skal bruke den

SISTE HÅND PÅ VERKET:


Sett ovnen på på 200 ºC med overvarme
og skjær et lite rutemønster på toppen av ribbestykkene
Stek til det lille fettlaget på toppen blir gyldenbrunt og crispy
Friter svoren på 220ºC
Svoren vil svelle og bli gylden og sprø
Server med og klassisk tilbehør som poteter og rødkål.

RIBBESAUS:

Kok inn stekesjyen og ribbefettet fra ribba med litt fløte,
ca 1/3 av mengden ribbekraft til du får en god smak
Ha i litt brunet smør* og jevn sausen med maisenna eller potetmel

* brunet smør er så enkelt og vanskelig som det høres ut som.
Du bruner smøret til det er gyldent brunt og får en deilig lukt av hasselnøtter
Pass på at du ikke bruner for lenge, det er stor forskjell på brunet og brent smør
Mengden brunet smør i oppskriften over er avhengig av fettmengden i
sjyen fra ribba.

 Følg Maschmanns-bloggen hvor vi deler gode råd, oppskrifter og fortellinger om mat.

Print Friendly

Leave a Reply

*

captcha *