Maschmanns Matmarked, Karenslyst allé 51, SKØYEN, 0279 OSLO

Slik koker du pastaen helt perfekt

 

Pasta med steinsopp

SLIK KOKER DU PASTAEN HELT PERFEKT

Det viktigste med pasta er at den er kokt riktig. Ikke for lenge og ikke for kort.
Pastaen skal ha god tyggemotstand, være al dente som italienerne sier det.

Koketider på pasta

De fleste av oss kjøper tørket pasta i butikken og koker etter anbefalinger på pakken.
Prøv gjerne å kutte denne tiden ned med et minutt eller to.
Smak på pastaen underveis og finn den perfekte konsistens og tyggemotstand.

Fersk pasta har en kortere koketid enn den tørkede. Den er ofte klar på 3-4 minutter.
Smak på pastaen underveis og stopp kokingen når den er er al dente
og har en god tyggemotstand.

Koker du for lenge, blir pastaen løs og grøtete på smak.
Det er bare en ting som gjelder, kast pastaen og begynn på nytt.

Koking av pasta

Bruk minst en liter vann per 100 gram pasta.

Ha salt i kjelen før pastaen legges oppi. (1 ss/ltr)

Ha i pastaen når vannet fosskoker

Pastaen skal kokes uten lokk

Rør om av og til, slik at ikke pastaen klistrer seg

Kokes til al dente, sjekk underveis

Pasta kommer i opptil 600 varianter fersk eller tørr.
Det er det er umulig å si noe presist om koketiden.
Her gjelder det å holde seg ved grytene, smake og røre underveis
til pastaen er ferdig. Det er også vesentlig å bruke nok salt i kokevannet
for et optimalt resultat, 1 spiseskje  per liter.

(Første gang publisert 2. juni 2014.)

Print Friendly

Leave a Reply

*

captcha *