Blåskjell med karri og lime
Maschmanns Bakreri er godkjent av Debio

I Maschmanns fiskebutikk har vi fokus på to ting – vår sjømat er den ferskeste og våre ansatte er de mest kompetente

Vi jobber hver dag for å kunne tilby det aller beste av norsk sjømat, fersk fisk, ferske reker, ferskt skalldyr og levende skjellmat. Av fiskebein og skalldyrskall koker vi flere ganger pr uke kraft og all ferdigmat hos oss er laget av fersk, førsteklasses fisk!

Kom inn og la oss inspirere deg!

Les hva sjømatavdelingen anbefaler her!

Klikk har får å holde deg oppdatert på sesongens råvarer!

Fisk

Fersk og bærekraftig – vi vil tilby fisk utover det du vanligvis finner i fiskedisken. De enkleste og kjappeste hverdagsmiddagene er av fisk – spør oss så deler vi gjerne våre tips med deg! Utvalget varierer med sesong og tilgjengelighet, vi tar gjerne imot forhåndsbestilling via mail eller telefon, men til syvende og sist er det tilgjengeligheten som avgjør.

Hvit fisk – Vi har et bredt utvalg av filetert og hel fisk. I sesong har vi skrei, villkveite, breiflabb og flekksteinbit. Hel dorade. Smørtunge, sjøtunge og annen flyndrefisk. Vi har ofte hyse og sei som begge er fantastiske både som de er og i fiskemat og supper. Vi velger villfangst i så stor grad det lar seg gjøre. Om sommeren selger vi selvsagt fersk og røkt makrell.

Rød fisk – vår laks er enten økologisk eller av merket «Label Rouge», vi selger selvsagt villaks i sesong. Hel ørret og røye, du velger selv om vi skal filetere de for deg. Hver fredag varmrøker vi økologisk laks, vi selger alltid kaldrøkt laks og lager vår egen gravlaks.

Skalldyr >> 

Foretrekker du de lyserøde rekene fra Lyngen eller de knallrosa fra Sørlandet? Vi selger alltid ferske reker. Sjøkreps, hummer og kongekrabbe – ring eller send mail på forhånd dersom du skal ha mye så reserverer vi for deg. Ved tilgjengelighet selger vi villreker (vill scampi) som er et flott, bærekraftig produkt.

Skjell 

Norske blåskjell er en fantastisk råvare, nyt de som en egen rett eller kok kraft på de og lag en nydelig suppe – vi gir deg gjerne noen gode tips! Norske sandskjell/hjerteskjell er det italienerne kaller «vongole», skaper grunnlaget for en klassisk pastarett; «spaghetti alle vongole». Eller lag samme rett med norske knivskjell! Vi har ferske østers, ofte et utvalg av typer.

Caviar >> 

Nordens beste kaviar kommer fra Kalix i Sverige, Løyrom. Nyt den på klassisk vis på blini eller smørtoast med finhakket rødløk og Rømme fra Røros. Eller rør den inn i en god fiskesaus. På Maschmanns selger vi også førsteklasses caviar fra sibirsk stør. Spør oss gjerne om alternativt tilbehør.

Maschmanns avdeling for sjømat finner du alt du kan tenke deg av delikatesser fra havet!

Fersk sjømat og «hjemmelagede» delikatesser

Vår sjømat handles fra de beste leverandørene i inn- og utland. Du kan handle hel fisk, fileter, skalldyr og ferdige bearbeidede delikatesser. Har du lyst på en god og sunn middag kan du for eksempel prøve Maschmanns «hjemmelagede» skagensalat, fiskesuppe, fiskegrateng eller fiskekaker.
I Maschmanns fiskebutikk finner du fersk fisk hver dag hele uke – også på søndager!

Følg Maschmanns-bloggen hvor vi deler gode råd, oppskrifter og fortellinger om mat: