Maschmanns Matmarked, Karenslyst allé 51, SKØYEN, 0279 OSLO

Reinsdyrskank

reinsdyrskank.skje.web

REINSDYRSKANK

med rotgrønnsaker, sopp og grønnkål

Rein fra Jo Gjendes Rike i Jotunheimen, fersk skogsopp og høstens rotgrønnsaker
er smaken av høst. Unike råvarer i sesong tilberedes raskt i en gryte som så får kose seg
en god stund i ovnen. Glem vin som smaksetter og bruk heller nypresset most av høstens epler.
Det gir en fabelaktig syre til retten.  Det er bare å invitere venner til fest og sette din beste vin til lufting.

DETTE TRENGER DU:
(4 personer)

4 reinsdyrskanker  (4-500 gr stk)

4 gulrøtter, kuttes i grove biter

4 persillerøtter, kuttes i grove biter

2 pastinakk, kuttes i grove biter

20 små løk ( rød og gul)

300 gram gresskar (biter a 3×3 cm)

1 liter viltkraft

smør (til bruning av kjøtt og kantareller og smørdamping av grønnkål)

150 gram sopp

4 blader med grønnkål, grovrevet uten stilk

8 einebær

2 ts salt

2 ts kvernet pepper

4 ss tyttebærsirup

2 dl Ringi Eplemost (Vi brukte Geneva Early)

SLIK GJØR DU:

Sett stekeovnen på 150º C

Brun skankene i smør i en stor jerngryte

Ha over eplemosten og la det koke inn i 3 minutter

Ha i kuttede grønnsaker, slå over viltkraften og krydderet

Gi gryten et raskt oppkok, sett på lokk sett den inn i forvarmet ovn

Ta av lokket etter en halv time og la gryten stå i ytterligere to timer i ovnen

Ta ut gryten av ovnen når kjøttet slipper fra beinet på skanken

Smørstek soppen i 3 minutter

Smørdamp grønnkålen i 30 sekunder i litt vann, salt og en klatt smør

Dandér alt pent på varme tallerkener

Rotgrønnsaker, skank, sopp, grønnkål og glassér det hele med den deilige stekesjyen

YTTERLIGERE OPPLYSNINGER, RÅD OG TIPS:

Denne gryten er tilsatt godt gresskar og trenger strengt tatt ikke noe ekstra tilbehør.

Skal du ha eplemost i denne retten, velg en eplemost som har nok syrlighet.

Om du likevel vil ha mer tilbehør så er det godt med kokte småpoteter eller potetpure.

Om du ikke har en stor jerngryte for hånden kan du bruke langpannen i ovnen
som du dekker med folie første halve timen.

Husk å smake på maten underveis og smake til før servering.
– hvor mye salt og pepper?
– trengs det ekstra syre?

Salt – Her brukes to typer; en til koking og og i gryter og et godt fingersalt
til krydring og siste finish.

Pepper – Mye variasjon i utvalg og kvaliteten på pepper. Unn deg en skikkelig pepperkvern og et godt pepper
som f.eks Herbaria som har flere typer pepper til ulike formål.

Husk også at du kan justere grovheten på hel pepper avhengig av hvor stramt du justerer kverna,
jo strammere jo finere kverning.

Sitron – alle kokkers gode venn.
Om du ikke er helt fornøyd med smaken, synes noe mangler, så skvis inn litt sitron.

Drikke
Kjøttet er magert og trenger derfor ikke alt for mye taninner i vinen.
En rik, fruktig og sødmefylt rødvin vil passe. For eksempel en
vin av god kvalitet fra Chianti.

reindyrskank.600

 

 

Print Friendly

Leave a Reply

*

captcha *