Maschmanns Matmarked, Karenslyst allé 51, SKØYEN, 0279 OSLO

Prosciutto di Parma

Parmaskinke, Prosciutto di Parma er en av Maschmanns mest populære skinker.

Riccardo Franchi leverer flotte parmaskinker til Maschmanns.  Egil Nordeide og Morten Ramsdal tok turen ned til Parma for å se hvordan de flotte skinkene er blitt til. Riccardo velger nøye ut hvilke griser han vil bruke til skinkeproduksjon. Det må være griser fra området som har fått en god porsjon med myse fra parmesanosten, en annen berømt merkevare fra Parma. Etter slakt leveres skinkene til en liten håndtverksbedrift som foredler skinkene.

Men den godeste Riccardo «leverer» ikke bare inn skinkene og henter ferdig vare. Han har en egen mann på innsiden (bilde: Riccardo til venstre og «Dottore Prosciutto di  Parma» til høyre) som følger hans skinker nøye. Salteprosessen, tørking, temperatur og tid er faktorer som spiller inn på veien til en god parmaskinke. Etter 12. måneder kommer Parma inspektørene på besøk. Er de fornøyde så får skinkene et stempel og godkjenning for å kunne selges som merkevaren prosciutto di Parma. Maschmanns skinker må nok vente litt lenger før de er klare for salg.  De aller beste skinkene henges opp på «loftet» i litt kjøligere luft for ytterligere 6 måneders modning. Skinkene sendes så nordover over alpene til Maschmanns på Skøyen.

Riccardo Franchi med modnede parmaskinker.
Print Friendly

Leave a Reply

*

captcha *