2022: PINNEKJØTT FRA MASCHMANNS
PINNEKJØTT AV VILLSAU, SPÆLSAU OG GAMMEL NORSK SPÆLSAU
Årets pinnekjøtt kommer fra lam som har beitet på en øy i havgapet, på høyfjellet og inne i Vestlandsfjorder.
- Utsira er liten øy som ligger vest for Haugesund. Her lager Utsira Mat pinnekjøtt av lam fra norsk villsau.
- Rondane Gardsmat i Folldal lager pinnekjøtt av gammel norsk spælsau.
- Maschmanns utvalgte pinnekjøtt er av lam fra spælsau. Dyrene kommer fra utvalgte gårder i Hardanger som har beitet langs fjorden og på fjellet.
Klima, rase, kulturlandskap og bøndenes håndverk setter et unikt preg på årets pinnekjøtt fra Maschmanns.
Markedet selger også ferdig utvannet og dampet pinnekjøtt fra Vikedal Gardsmat. Alt du trenger å gjøre er å gi kjøttet en liten runde i stekeovnen.
RELATERT: Les mer Norske saueraser: Spælsau | Gammel Norsk Spælsau | Norsk Villsau