Maschmanns Matmarked, Karenslyst allé 51, SKØYEN, 0279 OSLO

Ovnsbakt kje med rotgrønnsaker

OVNSBAKT KJE MED ROTGRØNNSAKER

Kje er fantastisk kjøtt, ypperlig festmat som du gjerne kan tilberede ovn.
Brun kjøtt og grønnsaker og bak retten i ovn sammen med en herlig
eple- og fløtesaus. Dette er veldig godt og kan fort bli din nye favoritt. 

DETTE TRENGER DU:

4 kg kjekjøtt: bog, side og nakke 

Smør til bruning

3 sjalottløk

3 gulrøtter

1/2 sellerirot

1/2 purre

2 laurbærblad

10 hele pepperkorn

2 stilker rosmarin

1 flaske med Ringi

1 l fløte fra Røros

Litt salt og pepper

Persille

SLIK GJØR DU: 

Brun kjøttet og legg det over i en langpanne.

Brun grønnsakene og så over i langpannen sammen med kjøttet.

Ha eplesaft i gryta, og kok den nesten helt inn. Ha så i fløte og kok inn til det
begynner å tykne litt. Smak til med salt og pepper.

Hell sausen over kjøtt og grønnsaker, og sett langpanna i ovnen på
150 grader i ca. 2 timer.

Når kjøttet er mørt og slipper godt fra beinet, er retten ferdig.
Strø over finhakket persille før servering. 

Print Friendly

Leave a Reply

*

captcha *