Ost fra Maschmanns
Ostedisken på Maschmanns bugner av modne og velsmakende oster. Maschmanns henter oster fra Neal’s Yard, Guffanti, Mons og flere utmerkede ostemodnere rundt omkring i Europa. Det gir deg alltid de beste og mest modne ostene. Vi velger som oftest de upasteuriserte og økologiske ostene. Og gjerne fra små lokalmatprodusenter med håndtverk og gode råvarer som arbeidsmetode.
Det gir deg de aller beste ostene. Den beste parmesan, gruyere, comte, stilton og sesong- og ferskoster som chèvre og burrata. Det burde gjøre de fleste mat- og osteelskene fornøyd. Men Maschmanns har så mye mer.
Ost fra Norge
Norden og spesielt Norge har hatt en eventyrlig utvikling på ostefronten de siste 10-årene. Vår nasjonelsdikter, matelsker og samfunnsrefser Bjørnstjerne Bjørnson skrev noe i Verdens Gang i 1892 som oppsummerer hva som har skjedd på ostefronten i Norge. – Hva var vel Norge uten de fremmede? I Håndverk, Industri, Handelskap, Kunst, sosiale og politiske oppgaver? Enten må vi ut iblandt dem, eller de må hit til oss. Ganske fremsynt den godeste dikterhøvsdingen fra Aulestad i Gausdal ved Lillehammer. For med «de fremmede» som franske Pascale Baudonell fra Underdal, cisterciensermunkene på Munkeby kloster og flere har småskala osteproduksjon i Norge skutt fart. Og kvalitetsmessig holder ostene verdensklasse. Blåosten Kraftkar fra Tingvollost ble i 2016 kåret til verdens beste ost. Brunosten til Avdem Gårdsysteri ble benyttet av Noma i København.