Formidling av varer i sesong og hvordan du kan skape vellykkede måltider er viktig for oss på Maschmanns. Avdelingslederne kommer på denne siden med oppdateringer fra sin avdeling.

Fra kjøttdisken på Maschmanns

Kjøttavdelingen anbefaler

9/10: Gullkjøttet er ekstra velhengt og mørt kjøtt ypperlig for de store anledninger. Batchen vi har nå er av NRF og Aberdeen Angus. Galician Blonde, verdens beste kjøtt, er tilbake i disken.  Egenproduksjon. Vår klassiske wienersnitzel lager vi hver tirsdag, lasagne lages på onsdager. En 10 år Hereford kvige fra Sande er hengt til modning. Viltsesongen er i gang. Ingen grunn til å vente med å lage de gode viltmiddagene. Vi har hjort, rein og elg.

Ferske reker fra Maschmanns

Sjømatavdelingen anbefaler

19/9: Ingen helg uten gode ferske reker. De får vi fra Lyngen i Troms eller Sørlandet. Været bestemmer om reketrålerne kan gå ut på feltet. En klassisk Skagen salat med nybakt smørloff fra Bakeriet er også perfekt for små og store måltider. I disken finner du ferskt tunfisk som egner seg ypperlig til grilling og sashimi.  Skalldyrsesongen er i gang. Krabbe, hummer og sjøkreps. Det er kaldere i vannet og sesongen for hvit fisk er så smått i gang igjen. Av ferdigmat anbefaler vi sild. Sildesalat, rømmesild og matjessild. Husk krondill og nypoteter. Sild og poteter var husmannskost. Vi kaller det festmat. Hverdagsmat som fiskegrateng og fiskekaker er populære retter som går unna tidlig i uka.

Vellagret parmigiano reggiano fra Maschmanns

Ostevdelingen anbefaler

19/9: I dag fikk vi inn årets første Mont d’Or. Varm den i ovnen og server med valnøtter og marmelade. Gjerne med lokal vin Cote de Rhone eller Chardonnay fra Jura-fjellene. Trøffelsesongen er også i gang. Vi får jevnlig in hvite trøfler og sorte vintertrøfler. Bestill gjerne på forhånd. Dette er sjeldent og eksklusivt. Harmoni er ordet å bruke når du skal sette sammen ost, tilbehør og vin. Vi har oster fra de milde og snille til de som har mer trøkk og smak.  Brillat Savarin er en fløyelsmyk og herlig ost som alle liker. I den andre enden finner vi de sintest blå osten som blir snille om de får være sammen med litt søt marmelade. Husk kjøpe med den en baguette fra Bakeriet, en moden brie, litt nyskåret skinke og noen moden oliven. Dette blir harmoni av smaker som gjerne kan deles.

Skinkeskjæring på Maschmanns

Charcuterie og spekemat

Nyhet fra Italia. Deilig økologisk pastrami, ypperlig råvare sandwich. Husk rikelig med aioli og sylteagurker.  Charcuterie betyr fetevarer og delikatesser.  Og snakker vi i segmentet spekemat og salami har vi mye å by på. I den norske enden av skalaen har vi Maschmanns egne spekeskinke som er av frittgående duroc fra Sande i Vestfold lagret i 22. måneder.Vår spekeskinke er nå perfekt modnet. Skinken er helt på høyde med sine mer berømte utenlandske slektninger. Det meste eksklusive er Iberico de Bellota fra Spania og Juan Pedro Domecq: lagret i 52 måneder. En av verdens aller best skinker. Skikkelig salami er også perfekt sommermat. Økologisk salami fra Ask Gård på Jevnaker leverer salami i verdensklasse.  Prøv den gjerne med de beste salamiene fra Italia og Frankrike. Husk godt brød, aioli og festen er i gang.

Modne tomater fra Maschmanns

Frukt og grønt avdelingen anbefaler

19/9: De norske rotgrønnsakene er i Markedet. Nypoteter, fersk blomkål, sommerkål. September er prime time for de gode norske grønnsakene. Sesongen for epler er også i gang. Vi har blant annet flotte økologiske epler fra Telemark i disken. Ypperlig å spise som de er og til eplekake. Frukt og grønt av ypperste kvalitet og gjerne  i løsvekt og ikke pakket i plast er vårt mål.  Soppsesongen er stor i år, spesielt steinsopp har det vært mye av i skogen. Vi anbefaler også Maschmanns utvalgte tørkede steinsopp. Ypperlig å bruke i en rekke matretter.

Det er viktig å merke seg at frukt og grønt har flere kvalitetssorteringer lik det som kjøttbransjen har. En solmoden sitron fra Sicilia eller en perfekt San Marzano tomat fra Italia er ikke det samme som tilsvarende drivhusprodukter fra Holland.

Pizza Margherita

Bakeri & Pizzeria anbefaler

Du får nå frokost i Bakeriet mellom 8 og 10 på hverdager. Egg og bacon stekt i vedovnene om du ønsker det. Tre nye pizzanyheter. Sesongens pizza med trøffelsalami og kantareller,  pizza med nypoteter og brunet smør og en hvit quattro formaggi. Det er mye og glede seg til. Og for deg som er take away kunde har vi et spennende tilbud. Bestiller du med vår app får du hver 10. pizza gratis og er den første som får informasjon om nyheter og gode tilbud.

For alle våre kunder har vi nå også lansert kaffe- og brødkort.  Hvor vi gi deg den 7. kaffe eller brød i bonus. Be om brødkort neste gang du besøker bakeriet.

Finn deg en god plass foran peisen, kjenn på de liflige luktene, se bakerne i aksjon og nyte et godt måltid. Kan det bli noe bedre.  Klokka 11:00 er pizzabakerne i gang. Herlig tynnbunnede italienske pizzaer strømmer ut av den vedfyrte pizzaovnen. Unner du deg en tiramisu og en Limoncello som dessert, kan man nesten tro man er på en flott pizzeria i Italia.