Formidling av varer i sesong og hvordan du kan skape vellykkede måltider er viktig for oss på Maschmanns. Avdelingslederne kommer på denne siden med oppdateringer fra sin avdeling.

Fra kjøttdisken på Maschmanns

Kjøttavdelingen anbefaler

8/12: Maschmanns ribbe og pinnekjøtt er i hus. 21/12: RIbbeslipp av Fjellgris fra Valdres blir det 21.12 klokka10:00. Vi serverer gløgg og pepperkaker fra 09:30. Av fjellgrisen har vi allerede lagd god sylte og ribberull. Gullkjøttet er ekstra velhengt og mørt kjøtt ypperlig for de store anledninger. Vår klassiske wienersnitzel lager vi hver tirsdag, lasagne lages på onsdager. Vi har pinnekjøtt av lam som har beitet på Haukeli, på Sognefjellet, i Rondane og på Krokskogen. Er du sulten på det skikkelig gode storfekjøttet?  Vi har Galician Blond «verdens beste kjøtt»,  Wagyu «også verdens beste kjøtt» samt vårt eget gullkjøtt.

Ferske reker fra Maschmanns

Sjømatavdelingen anbefaler

8/12: Snart jul Caviar fra Polanco i Uruguay er i hus: Polanco  Caviar Siberian  Reserve Acipenser Baerii) Smaksbeskrivelse:  Sjømineraler, delikat umami/alger og smør. 30g Kr. 429,- | 50g Kr .649,- | 125g Kr. 1595,- | 250g Kr. 2995,- | 500g Kr. 5995,- Det er jul i sjømatdisken. Vi har blant annet flott rakfisk fra Noraker gård i Valdres. 3 Varianter, mild, medium og kraftig. Flott lutefisk.  Gravlaks og røkelaks og vår lettrøkte laks som vi lager på fredager er også populært. Ingen helg uten gode ferske reker. De får vi fra Lyngen i Troms eller Sørlandet. Været bestemmer om reketrålerne kan gå ut på feltet. En klassisk Skagen salat med nybakt smørloff fra Bakeriet er også perfekt for små og store måltider. I disken finner du ferskt tunfisk som egner seg ypperlig til sashimi. Herlige lois av prima torsk er heller ikke å forakte. Av ferdigmat anbefaler vi sild. Sildesalat, rømmesild og matjessild. Husk krondill og nypoteter. Sild og poteter var husmannskost. Vi kaller det festmat. Hverdagsmat som fiskegrateng og fiskekaker er populære retter som går unna tidlig i uka.

Vellagret parmigiano reggiano fra Maschmanns

Ostevdelingen anbefaler

Gode oster til jul. Stilton er et must i julen. Server med pepperkaker og portvin. Maschmanns bestselger er vår egen trøffelbrie, suppler gjerne med to gode franske oster,  Brillat Savarin og Langres. Tre perfekte oster til selskap i jul- og nyttårshelgen.

Trøffelsesongen er godt i gang. Vi får jevnlig in hvite trøfler og sorte vintertrøfler fra Alba. Bestill gjerne på forhånd. Dette er sjeldent og eksklusivt. Harmoni er ordet å bruke når du skal sette sammen ost, tilbehør og vin. Vi har oster fra de milde og snille til de som har mer trøkk og smak. Brillat Savarin er en fløyelsmyk og herlig ost som alle liker. I den andre enden finner vi de sinteste blå ostene som blir snille om de får selskap av litt søt marmelade.

Skinkeskjæring på Maschmanns

Charcuterie og spekemat

Charcuterie betyr fetevarer og delikatesser.  Og snakker vi i segmentet spekemat og salami har vi mye å by på. I den norske enden av skalaen har vi Maschmanns egne spekeskinke som er av frittgående duroc fra Sande i Vestfold lagret i 22. måneder.Vår spekeskinke er nå perfekt modnet. Skinken er helt på høyde med sine mer berømte utenlandske slektninger. Det meste eksklusive er Iberico de Bellota fra Spania og Juan Pedro Domecq: lagret i 52 måneder. En av verdens aller best skinker. Skikkelig salami er også perfekt sommermat. Økologisk salami fra Ask Gård på Jevnaker leverer salami i verdensklasse.  Prøv den gjerne med de beste salamiene fra Italia og Frankrike. Husk godt brød, aioli og festen er i gang.

Modne tomater fra Maschmanns

Frukt og grønt avdelingen anbefaler

Nøtter og tørket frukt er jul. Maschmanns har et godt utvalg i løsvekt. Plukk og bland din egen pose med godteri. De norske rotgrønnsakene er ypperlig tilbehør til kjøtt og sjømat. Frukt og grønt av ypperste kvalitet og gjerne i løsvekt og ikke pakket i plast er vårt mål. Vi anbefaler også Maschmanns utvalgte tørkede steinsopp. Ypperlig å bruke i en rekke matretter. Det er viktig å merke seg at frukt og grønt har flere kvaliteter lik det som kjøttbransjen har. En solmoden sitron fra Sicilia eller en perfekt San Marzano tomat fra Italia er ikke det samme som tilsvarende drivhusprodukter fra Holland.

Pizza Margherita

Bakeri & Pizzeria anbefaler

Du får nå julefrokost i Bakeriet mellom 8 og 10 på hverdager. Egg og bacon stekt i vedovnene om du ønsker det. Tre nye pizzanyheter. Sesongens pizza med trøffelsalami og kantareller,  pizza med nypoteter og brunet smør og en hvit quattro formaggi. Det er mye og glede seg til. Og for deg som er take away kunde har vi et spennende tilbud. Bestiller du med vår app får du hver 10. pizza gratis og er den første som får informasjon om nyheter og gode tilbud. For alle våre kunder har vi nå også lansert kaffe- og brødkort.  Hvor vi gi deg den 7. kaffe eller brød i bonus. Be om brødkort neste gang du besøker bakeriet. Finn deg en god plass foran peisen, kjenn på de liflige luktene, se bakerne i aksjon og nyte et godt måltid. Kan det bli noe bedre.  Klokka 11:00 er pizzabakerne i gang. Herlig tynnbunnede italienske pizzaer strømmer ut av den vedfyrte pizzaovnen. Unner du deg en tiramisu og en Limoncello som dessert, kan man nesten tro man er på en flott pizzeria i Italia.