Handel over disk på Maschmanns

Glade grise er best!

Grisen vil være ute og den vil grave i gjørma. Den vil rulle seg og den vil ha tilgang til både fuktig og tørr grunn. Den vil ha muligheten til å bevege seg fritt, som de fleste dyr. Likevel settes de i bås, trangere og trangere med stadig mindre mulighet til å bevege seg – dette for at vi hvert år skal kunne få kjøpe svineribbe til 10-20 kroner kiloen. Plass koster penger.

Maschmanns vil ikke selge slike griser – det føles ikke riktig og de smaker heller ikke godt!

Duroc svin på Brekke Gård i Sande

Vi kjøper griser hovedsakelig fra Santa Christina (Norges kanskje beste spekeskinke, Santa Christinaskinke, lages av disse grisene) Duroc frilandsgris fra Brekke Gård i Sande, Fjellgris fra Valdres eller spanske Iberico-gris. Når vi kjøper inn hele griser lager vi også egne pølser for salg.

I tillegg til dette selger vi pattegris og smågris – dette tar vi også imot bestilling på da tilgangen er noe begrenset.

Les også vår oppskrift: Utbeint svinebog med gode smakssettere

Følg Maschmanns-bloggen hvor vi deler gode råd, oppskrifter og fortellinger om mat: