FAKTA OM KVEGRASEN
Wagyu er en kvegrase som opprinnelig kommer fra Kobe-traktene på øya Honshu i Japan er kjent for sin fantastiske kjøttkvalitet. Kjøttet er svært mørt og flott marmorert av fett. Den flotte kvaliteten skyldes at dyra bare beiter naturlig. Kjøttferasen er uvanlig og sjelden. Det hevdes at wagyu ikke har blitt blandet med andre raser siden 1200-tallet, fordi rasen ble isolert i de japanske fjellene.
I dag finnes det kveg fra den japanske rasen mange steder i verden, men prisen holder seg stadig høy på grunn av den unike kvaliteten. Wagyu og Kobe-biff er to begreper som ofte blandes. Wagyu er rasen som ales frem flere steder i Japan og noen andre steder i verden. Wagyu fra Kobe er beskyttet og enda mer kostbart enn «vanlig» wagyu. Det aller meste av wagyu-kjøttet fra Kobe selges i Japan.
WAGYU: PRIS OG KVALITET
Wagyukjøtt er sortert i ulike kvaliteter. Japansk wagyu har sitt eget system. Norsk wagyu følger EUROP klassifiseringen. Det påvirker pris på de ulike stykningsdeler.
PRISER PÅ JAPANSK WAGYU
- Japansk wagyu entrecôte A5 3500kr/kg
- Japansk wagyu ytrefilet A4 3500kr/kg
- Japansk wagyu indrefilet A4 4500kr/kg
- Japansk wagyu chuck rib A4 2200kr/kg
( forbehold om tilgang på råvarer og prisendringer)
Kjøttavdelinger holder oppe fra 11-18 alle dager også søndager.
tlf 22 55 33 44
WAGYU OG KOBEBIFF
Wagyu og Kobe-biff er to begreper som ofte blandes. Wagyu er rasen som ales frem flere steder i Japan og noen andre steder i verden. Wagyu fra Kobe, som du kan lage kobebiff av, er beskyttet og koster opp mot det dobbelte av «vanlig» wagyu. 99% av kjøttet fra Kobe selges i Japan.