Maschmanns Matmarked, Karenslyst allé 51, SKØYEN, 0279 OSLO

Hummersuppe

hummersuppe.650

HUMMERSUPPE

Unn du deg et måltid av sesongens norske hummer, og kok gjerne en god kraft av skallet. Hummerkraften bruker du som base til å lage en klassisk hummersuppe, et herlig og eksklusivt måltid, ypperlig både som forrett og hovedrett.  

DETTE TRENGER DU:

(beregn 3 dl ferdig suppe per porsjon til hovedrett og 1/2 parten til forrett)

  • 1 liter hummerkraft
  • 3 dl fløte
  • 1 sitron
  • 1 ss smør
  • 2 dl hvitvin
  • 1 sjalottløk, hakket
  • hummerhaler til garnityr (60 gram per porsjon)
  • dill til garnityr
  • salt
  • pepper

 

SLIK GJØR DU:

  • fres løken i smøret
  • tilsett vinen og kok ned til det er nesten tørt
  • tilsett kraft og fløte
  • la alt småkoke i ca. 20 minutter, litt lengre for kraftigere smak
  • smak til med salt, pepper og sitronsaft (evt. eplesaft)
  • Server suppen i varme tallerkener med hummerhaler og dill som garnityr

 

SLIK LAGER DU HUMMERKRAFT

DETTE TRENGER DU:

  • 3 kg hummerskall
  • 1 kg rotgrønnsaker (løk, selleri. gulrot og purre), hakket
  • 2  ss med tomatpure
  • 1 ss olivenolje

 

SLIK GJØR DU:

  • fres rotgrønnsaker i olje
  • tilsett tomatpure og hummerskall og la de frese i 2 minutter
    (Om hummerskallene tørkes i ovn på 150ºC i 20 minutter oppnås en kraftigere smak)
  • Tilsett vann til det dekker ca. 4 liter
  • Kok opp og la alt småkoke i 1 time
  • Sil av og reduser kraften til 1/2 parten eller til den smaken du ønsker
Print Friendly

Leave a Reply

*

captcha *