Maschmanns Matmarked, Karenslyst allé 51, SKØYEN, 0279 OSLO

Gravet hjort

 

600.hjort

GRAVET HJORT

Gravet kjøtt er eksklusivt, smakfullt og svært enkelt å lage.
Rent kjøtt gjerne fileter,  gnis inn med like deler sukker og
salt samt krydder etter ønske. Kjøttet legges i en plastpose
under et lett press og oppbevares minst 24 timer i
kjøleskap før det kan spises.  

DETTE TRENGER DU:

1 Hjortefilét  (ca 2 kg)

SALTBLANDING TIL GRAVET KJØTT:

30 gram salt

30 gram sukker

10 gram hvit pepper

10 gram einebær, knust

2 bunter løpstikke, fersk

SLIK GJØR DU:

Ha saltblandingen i en plastpose

Legg i kjøttet i krydderposen,
rist og bland krydderet godt inn i kjøttet

Legg posen i en passende form med lett press over

Sett det krydrede kjøttet inn i kjøleskapet

Grav i minst 24 timer gjerne 2 til 3 dager

Husk å snu på kjøttet en gang i døgnet

SERVERING:

Skjær kjøttet i pene skiver og beregn ca. 100 gram per person

gravet.hjort.4

TILBEHØR OG GARNITYR:
Bildet over er fra en tallerken som er lagt opp av Lauri Norberg i Maschmanns Brasserie
med gravet hjort og lekkert og smakelig tilbehør:
Eplegele, brødkrutonger, ostekrem, løpstikke og løpstikkeolje

600.collage

Slik lager du de ulike tilbehørene:

OSTEKREM:
1/2 liter revet Västerbottenost has i en blender og spes med fløte
som holder 80º C til ønsket konsistens

EPLEGELE:
Du trenger 1/2 liter Ringi Gravenstein eplejuice og 4 gelatinblader.
Varm opp 1 dl av juicen og bløtlegg gelatinen,
ha i resten av juicen og sett til avkjøling

FRITERT BRØD:
Ta biter av daggammelt brød og friter nøytral olje

LØPSTIKKEOLJE:
Hakk 1 bunt løpstikke og ha den i en blender
som tilføres 80º C varm olivenolje til ønsket konsistens

SLIK GRAVER DU KJØTT:

Print Friendly

Leave a Reply

*

captcha *