Maschmanns Matmarked, Karenslyst allé 51, SKØYEN, 0279 OSLO

Fattigmannspasta

Fattigmannspasta

FATTIGMANNSPASTA

Fattigmannspasta, poormann’s pasta, pasta di poveri er perfekt hurtigmat,
når du ikke har lyst til å bruke all verdens av tid på matlaging,
men likevel vil ha noe godt.

DETTE TRENGER DU:
til en fattig sulten mann

100 g spaghetti

1 liten bunt persille, hakket

2 egg

2 ss olivenolje, ekstra virgin

kvernet havsalt og  pepper

100 gram parmesan

SLIK GJØR DU:

Kok perfekt spaghetti, dvs. 100 gram pasta, 1liter vann og 10 gram salt
kokes til det er «al dente», det vil si er myk utenpå men har en fast kjerne.

Begynn å smake på pastaen 3 minutter før anvist koketid
og ta den ut når konsistensen er perfekt.

Rør eggene sammen i en bolle som også kan romme pastaen.
Rør inn olivenoljen, salt, pepper , finhakket persille og parmesan.

Al dente pastaen røres inn i eggeblandingen. Bland raskt inn, men ikke for lenge.
Eggene skal ikke stivne, bare bli kremete i konsistensen.

Server med en gang.

VARIANTER:

Til en ikke så fattig mann, kan du vende inn litt finhakket chili og hvitløk.

Stekt bacon passer også perfekt i denne retten. Da får du en pasta carbonara,
Carbonara ska etter sigende ha oppstått på Harry’s Bar i Venecia, da en amerikaner
insisterte på å få både pasta og egg og bacon.

 

Print Friendly

Leave a Reply

*

captcha *