Maschmanns Matmarked, Karenslyst allé 51, SKØYEN, 0279 OSLO

Blåskjell i karri og lime

blåskjell

BLÅSKJELL I KARRI OG LIME

Norske blåskjell er en fantastisk råvare som gir god kraft
som smaker sjø og er perfekt til supper. Trår du til med
litt spreke smaksettere som chili, karri og lime  blir dette
et deilig, spicy måltid som sitter i lenge
.

DETTE TRENGER DU:

1 kg blåskjell

2 fedd hvitløk, finhakket

2 ss olivenolje (ikke for kraftig)

1/2 rød chili, finhakket

1 ts karri (tørr eller pasta)

50 gram sellerirot, kuttet i tynne strimler

1 sjalottløk i tynne strimler

kvernet hvit pepper

1,5 dl hvitvin

1,5 dl kremfløte

saften av en lime

hakket persille og koriander

SLIK GJØR DU:

Blåskjell i nett skylles i rent vann (Henter du selv i sjøen må de skrubbes i tillegg)

Finn frem en stor kjele med lokk

Ha i chili, hvitløk og olivenolje i kjelen og la det frese litt

Tilsett sjalottløk og sellerirot

Fortsett fresingen til alt har fått en lys gylden farge

Tilsett karri og litt hvit pepper og la det surre i 15 sekunder

Ha blåskjellene i gryta og bland de med krydder og grønnsaker

Tilsett hvitvin og fløte

Kok opp med lokk og la det være på til dampen siver ut av kanten på toppen

Sjekk at skjellene har åpnet seg

Hell på limesaften og urtene

Server med godt brød til

(Oppskrift og bilde er hentet fra boken
«Et hav av muligheter» skrevet av Egil Nordeide,
butikksjef på Maschmanns Matmarked.
)

20x20

Print Friendly

Leave a Reply

*

captcha *