
GRESSKARRISOTTO
Gresskarrisotto er en klassiker fra Piemonte i Italia. Følger du oppskriften og bruker gode råvarer får du en deilig, kremet risotto.
RELATERT: 5 ting du aldri må gjøre når du lager risotto | Acquerello, verdens beste risottoris
DETTE TRENGER DU TIL 4:
- Gresskar, 600 g.
- ekstra jomfru olivenolje, 20 g.
- sjalottløk, 100 g.
- carnaroli risottoris, 320 g.
- tørr hvitvin, 60 g.
- Kylling- eller grønnsakskraft (1,5 liter)
- Parmigiano Reggiano (80 g.)
- Meierismør ( 50 g.)
- Smak til med salt og pepper
SLIK GJØR DU:
KRAFT
- Kok opp kraft i en kjele og hold kraften varm.
GRESSKAR
- Skjær gresskaret i terninger og finhakk løken.
- Stek løken i litt olje på lav varme til den er myk og gylden.
- Tilsett gresskar i biter og stek til gresskaret er gyldne
- Tilsett varm kraft og kok forsiktig inn til gresskarene hår fått en kremet konsistens.
- Sett til side.
RISOTTO
- Fres løken i olivenolje til den er blank og myk i en kjele.
- Ha i de uskylte risottorisen og la frese under omrøring i 2 minutter.
- Ha vinen i kjelen og kok under omrøring til vinen er kokt inn i risen.
- Rør hele tiden.
- Spe med en øse kraft.
- Kok under omrøring til kraften også er kokt inn.
- Fortsett til risen er al dente i ca 12-15 minutter. Al dente vil si ferdigkokt, men fortsatt har en fast kjerne.
- Tilfør gresskar, smør og parmesan og rør om.
- Sett på lokk, vent i 5 minutter. Server.
TIPS:
OPPBEVARING: Risotto i lufttett boks kan oppbevares inntil 2 dager i kjøleskap.
BESTE RISEN: Acquerello risottoris er den aller beste carnaroli-risen.
MER SMAK: Smak til med ingefær og kanel.
MER KREMET: Bytt ut parmesan med taleggio