
Macedonia di Frutta – Italiensk fruktsalat
Macedonia er en fruktsalat som blir servert i Italia. Navnet har salaten fått etter befolkningen i Makedonia som var mangfoldig, noe som også kan sies om salaten. Ulike typer frukt og bær skal blandes og smaksettes med sirus og sukker.
RELATERT: Creme Anglaise (vaniljesaus) er godt til fruktsalat, lag den gjerne fra bunnen av.

DETTE TRENGER DU:
(4 porsjoner)
- 1 eple, skrelt og delt i biter
- 1 banan, skrelt og delt i biter
- 1 pære, skrelt og delt i biter
- 1 appelsin, skrelt og delt i fileter
- 1 sitron, delt i to, bruk saften
- 1 lime, delt i to , bruk saften
- 4 jordbær, delt i to
- 1 neve bjørnebær
- 1 neve bringebær
1 neve blåbær - 1 granateple, delt i to, bruk frøene
- Smak til med 1-2 ss med sukker

SLIK GJØR DU:
- del epler, banan, pære og appelsin i biter og legg i en passende skål
- Del lime og sitron og skvis saften over frukten og bland godt
Sitron og lime tilfører syre og er også med på bevare de naturlige fargene på salaten
- Ha frøene i granateplet i salaten. Bank lett på skallet med en skje slik at frøene løsner. Fordel frøene i salaten.
- Ha i 1-2 ss med sukker og bland godt. Føler du balansen mellom syre og sødme er god er salaten klar.
- Er den for søt – tilfør litt mer syre. Er den for sur – tilfør litt mer sukker.
- Til slutt – pynt med bærene og server.
Følg Maschmanns-bloggen hvor vi deler gode råd, oppskrifter og fortellinger om mat.