
KRABBEMOUSSE MED BASILIKUM OG RØMME FRA RØROS
Ingen ting er som et godt krabbelag – der gjestene trakterer hammer, tang og nøtteknekker. Aviser på bordet og bugnende fat med store krabber og klør. Og med smekke rundt halsen på alle gjestene. Noen ganger ønsker man å glemme det rustikke og få krabbe servert på elegant vis, som en krabbemousse.
DETTE TRENGER DU TIL KRABBEMOUSSE:
(Forrett til 4)
- 2 taskekrabber eller tilsvarende menge krabbeklør, ca 800 gram
- 1 sitron
- 3 dl Rømme fra Røros
- 1-2 hvitløksfedd
- 1 bunt basilikum evt. bladpersille
- 4 skiver loff
- litt smør
- hvit pepper og salt
SLIK GJØR DU:
- Rens krabben. Legge det hvite kjøttet i en bolle. Det brune kjøttet må brukes med nennsom hånd i denne retten. For mye brunt kjøtt vil gjøre retten for kraftig og endimensjonal i smaken, samt gi den en udelikat brun farge.
- Press sitronsaften over krabbekjøttet, og la dette stå kaldt. Pisk rømmen stiv med visp. Rens hvitløken og riv den fint. Finhakk basilikum. Bland hvitløk og basilikum inn i rømmen.
- Press fuktigheten ut av krabbekjøttet med en sil eller et klede. Så mye som mulig av fuktighet må ut ellers vil moussen fort ende opp som en suppe. Bland forsiktig rømmen inn i krabbekjøttet. Smak til med salg og pepper.
- Skjær loffskivene i 4. Da har du 16 små skiver med loff. Rist loffskivene i litt smør og server ved siden av moussen.
- Vintips: Pinot Gris passer bra til krabbemousse.
(oppskrift og bilder er hentet fra boken, Et hav av muligheter av Egil Nordeide, butikksjef hos Maschmanns )
Følg Maschmanns-bloggen hvor vi deler gode råd, oppskrifter og fortellinger om mat.