RÅMARINERT LAKS
Denne retten har gode smaker fra Italia, Japan og Norge. Retten fremhever sødme og syrlighet fra rabarbra, lime og hvit balsamico. Finn den balansen du selv foretrekker.
RELATERT INFORMASJON: Ceviche med laks, avocado og mango | Infoside om laks |
DETTE TRENGER DU til 4 PERSONER
- 250g laks i tynne skiver
-
Legges fritt på tallerken, litt salt og pepper strøs over.
-
1 dl hvit balsamico, Giusti
- 1/2 dl ekstra jomfru olivenolje
-
1 lime juicen presses og riv skallet
-
5 cm rød rabarbra – finkuttet
-
1/3 agurk finkuttet
-
oksalis urt og rødkløver
- salt og pepper

SLIK GJØR DU:
- Legg laks fritt på en tallerken
- Strø over salt og kvernet pepper
- Bland balsamico, olivenolje, lime, agurk og rabarbra godt sammen
- Hell marinaden over laksen
- Lettstek soppen i 2 minutter
- Leg soppen over på tallerken med råmarinert laks
- Pynt med urter

DET LILLE EKSTRA
Hva med å lage noen deilige munnfuller før du nyter råmarinert laks. En skje med kremost fra Bygdøy kongsgård blandet med med litt Rømme fra Røros. Topp det hele med løyrom fra Kalix. Pynt med oxales-urt og rødkløver.