Tomatsuppe, lettlaget klassiker de fleste liker
Denne tomatsuppen er lagd fra bunnen med gode og ærlige råvarer. Hermetiske italienske tomater plukket i sesong er ypperlig å bruke i tomatsuppe.
DETTE TRENGER DU TIL 4:
- 2 bokser med gode italienske tomater
- 1/2 løk, finhakket
- 3 fedd hvitløk, finhakket
- 2 ss tomatpuré
- 3 ss god olivenolje
- 2 dl kyllingkraft
- 1/2 neve finhakket timian
- 1/2 neve finhakket basilikum
- Salt og pepper
- 4 Kokte egg og kokt makaroni
SLIK LAGER DU TOMATSUPPE:
- Begynn med tilbehøret først, kok egg og makaroni før du lager suppen.
- Fres løk og hvitløk i oljen
- Tilsett tomatpure og la det surr et lite minutt
- Ha i kraften og kok opp
- Kjør tomatene til en pure med en blender
- Ha tomatene i kjelen og kok opp
- La det putre i 5 minutter
- Smak til med salt og pepper
- Ha i hakkede friske urter og server
DET LILLE EKSTRA
- Godt økologisk brød fra Maschmanns Bakeri
- Smør fra Røros
- Rømme fra Røros
- Små kjøttboller eller biter av medisterpølse
- Sprøstekt bacon fra Idsøe
TOMATSUPPE TIL DEN SOM HAR DET EKSTRA TRAVELT
En rask variant av tomatsuppe er meljevnet buljong tilsatt tomatpure. Du bruner mel og smør, tilsetter varm kraft, tomatpure, koker opp og serverer.