
PINNEKJØTT FRA MASCHMANNS
Årets pinnekjøtt fra Maschmanns kommer fra Rondane Gardsmat og utvalgte gårder i Hardanger.

PINNEKJØTT FRA RONDANE GARDSMAT
(RØKT OG URØKT)
Pinnekjøtt fra Rondane Gardsmat er av gammel norsk spælsau som har beitet i Rondane. Rondane Gardsmat ligger i Folldal og tilbereder sitt pinnekjøtt etter tradisjonelle metoder. Rondane Gardsmat skriver på sine hjemmesider: Gammelnorsk spælsau er en sauerase som går helt tilbake til vikingtiden. Det er en lettbygd og sunn rase som beiter på variert og urterikt fjellbeite. Det gir seg utslag i et kjøtt som er velsmakende og særpreget, en unik nytelse for ganen.
Beregn 350 -500 gram per porsjon | Utvanning: 20 timer, bytt vann etter 1 time | Damping: 3,5 – 4 timer

PINNEKJØTT FRA HARDANGER
(RØKT OG URØKT)
Lam fra Hardanger er Maschmanns utvalgte kjøtt i år. Lammene har levd et godt på gårder i Hardanger samt et par måneders opphold på Hardangervidda. Slakting og foredling av skjer fagmessig og proft på Nortura Sandeid. Sorteringen til Maschmanns stjernelam. Under sortering av ferdig pinnekjøtt blir bare de aller beste stykkene til Maschmanns utvalgte.
Beregn 350 -500 gram per porsjon | Utvanning: 20- 24 timer ( bytt vann etter 1 time) Damping: 3 timer

HELE RIBBESIDER FRA HARDANGER
(RØKT OG URØKT)
Lam fra Hardanger er Maschmanns utvalgte kjøtt i år. Lammene har levd et godt på gårder i Hardanger samt et par måneders opphold på Hardangervidda. Slakting og foredling av skjer fagmessig og proft på Nortura Førde. Kjøttet sorteres etter størrelse og kjøttfylde. Under sortering av ferdig pinnekjøtt blir bare de aller beste stykkene til Maschmanns utvalgte.
Beregn 350 -500 gram per porsjon | Utvanning: 16- 24 timer (bytt vann etter 1 time ) | Damping: 3 timer
Følg Maschmanns-bloggen hvor vi deler gode råd, oppskrifter og fortellinger om mat.