
Cacio e pepe - lettlaget italiensk pastaklassiker
Cacio e pepe er en tradisjonell romersk rett. En lettlaget pastaklassiker med få ingredienser: pasta, pecorino og pepper. Husk å bruke ingredienser av god kvalitet.
RELATERT INFORMASJON: Pasta carbonara | Pasta Vongole
CACIO E PEPE
DETTE TRENGER DU TIL 4:
- 4 ss ekstra jomfru olivenolje
- 1 ss tørristet og grovkvernet sort pepper (Gjerne Telicherry eller Trio Noir fra Herbaria)
- 225 gram spaghetti
- 2 ss smør (15 g)
- fint revet Pecorino Romano (55g) + litt til for topping (Parmigiano Reggiano kan også brukes om du ikke får tak Pecorino.)
SLIK GJØR DU:
- Varm 3 ss av olivenoljen sammen med nystøtt pepperet i en middels vid stekepanne. Varm opp til oljen begynner å boble, hold pannen varm.
- Ha spagettien i en vid panne og hell på vann så det vidt dekker pastaen.
- Kok opp, rør så de ikke klumper seg, og kok til al dente. (ofte 1 minutt mindre enn anbefalingene på pakken.)
- Ha 2-3 ss. med pastavannet over i pepper og oljeblandingen. Rør inn smør.
- Ha pastaen over i panne med olje- og pepperblandingen.
- Hell over resten av olivenoljen og pecorino.
- Rør godt til alt er godt blandet.
- Smak til med salt og gjerne litt ekstra pepper.
- Server umiddelbart.

Maschmanns har ingrediensene du trenger til å lage CACIO E PEPE
Selv om det å lage Cacio e Pepe ser tilforlatelig enkelt ut å lage, er det flere ting som må på plass for å lage den helt perfekt. Velg en god pecorino, velg et godt pepper, velg en god pasta.
- PECORINO ROMANO DOP – fast, smakfull sauemelksost.
- HERBARIA ØKOLOGISK PEPPER – Verdens fremste på pepper med stort fokus på råvarer. Velg Trior Noir eller Telicherry urskogspepper.
- PASTA fra de aller fremste produsentene i italia > Gentile – La pasta di Aldo – Don Antonio.
- Vil du ha pasta med smak av trøffel > velg pasta fra TartufLanghe og San Pietro a Pettine
Følg Maschmanns-bloggen hvor vi deler gode råd, oppskrifter og fortellinger om mat.