Den gode hverdagssausen
Hverdagssausen lagd fra bunnen tar nødvendigvis ikke ta så mye lenger tid enn en kommersiell pulversaus. Et stykke fisk eller kjøtt stekes som regel i en panne med olje og i en blanding med godt smør. Hverdagssausen lager du på denne gode sjyen.
RELATERT: Hollandaisesaus | De 5 grunnsausene i det franske kjøkken |
Du har stekt kjøtt eller fisk i pannen og skal lage sausen på sjyen som er igjen. Ta den stekte maten ut av pannen og la den hvile.
DEN GODE HVERDAGSSAUSEN:
DETTE TRENGER DU TIL 2:
- 2 ss smør
- 125 ml hvitvin (alternativt en syrlig eplemost)
- 125 ml kremfløte
- 1 ts tørket persille
SLIK GJØR DU:
- smelt smøret i pannen med sjyen
- ha i vin og reduser til det 1/2
- ha i kremfløte og persille
- kok opp og smak til
- server hverdagssausen umiddelbart
– Alle sauser, enten de er til hverdags eller fest, bør baseres på gode kvalitetsingredienser. Velg krydder, friske urter, vin, brennevin, meieriprodukter, kraft eller fond med omhu. En god kraft er selve grunnlaget for sausen, og kvaliteten avgjør hvor vellykket sausen blir.
- LISE FINCHENHAGEN